En begeistret kritiker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Øystein Rottem er død. Etter å ha kjempet ukuelig mot en uhelbredelig kreftsykdom, måtte han gi tapt natt til i går - 58 år gammel. Rottem døde i København, der han stiftet familie og har bodd siden 1985.

I høst har både lesere og forfattere spurt hvor det er blitt av Øystein Rottem i Dagbladets spalter. Hvor var hans klare og entusiastiske stemme, hans toneangivende vurderinger av den norske bokhøsten? Rottem var en nestor blant norske aviskritikere, og den som klarest uttrykte sin kjærlighet til litteraturen. Hadde han lest noe godt, måtte han øyeblikkelig dele det. Fant han et nytt litterært talent, måtte det lesende Norge få umiddelbar beskjed. Uten ham vil det bli merkbart stillere og gråere i den litterære offentligheten.

ØYSTEIN ROTTEM BIDRO

i høy grad til Dagbladets sterke kulturprofil. Siden 1984 har han mer enn noen andre preget avisas forhold til den norske samtidslitteraturen. Øystein Rottems anmeldelser røper en lesning der referat, analyse og vurdering peker utover den enkelte bok. Hans ambisjon var alltid å utsi noe generelt om litteraturen og livet og på denne måten gi hver enkelt bokkritikk en betydning som et lesestykke på egne premisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer