Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- En berg-og-dalbane av en spenningsfilm

Se den første traileren for det norske actioneventyret «Flukt».

Vi har vist deg korte klipp før, men i dag slippes den første traileren for høstens norske actioneventyr, «Flukt». Filmen fra folka bak skrekkfilmserien «Fritt vilt», med Ingrid Bolsø Berdal som bandeleder i et pestherjet 1300-talls-Norge, black metal-vokalisten Kristian «Gaahl» Espedal og «Kon Tiki»-aktuelle Tobias Santelmann som hennes håndtlangere, og en livredd Milla Olin - datteren til regissørene Margreth Olin og Thomas Robsahm - på rømmen.

- Vi tror vi har laget en berg- og dalbane av en spenningsfilm, som kan anbefales både de som likte «Fritt vilt»-filmene og de som ikke turte å se dem. Her er det mer action enn skrekk, sier regissør Roar Uthaug.

På bakgrunn av en uferdig versjon er filmen allerede solgt til over 50 land, deriblant Tyskland, England, Canada og USA.

- Vi har ingen garantier for at den blir satt opp på kino i disse landene, men håper selvfølgelig, sier regissøren.

Med en handling som utspiller seg rundt ti år etter at Svartedauden gjorde kort prosess med rundt halve landets befolkning, og med mange av de gjenlevende på vandring etter nye levebrød og et enkelt bytte for lovløse, er filmen spilt inn i vill vestlandsnatur.

Crewet var blant annet to måneder i Sirdal og måtte kjempe mot vær og vind for å få scenene i boks.

- Den største utfordringen var opptakene vi gjorde i Gloppedalsura, Nord-Europas største steinrøys. Alt utstyret måtte bæres inn i ryggsekker og været var som det er på Vestlandet, høyst variabelt. Men resultatet er bilder med en utrolig intensitet og råhet. Du kan se det på hvordan vinden blåser i klær og hår, og hvordan regnet plasker ned, skryter regissøren.

Flukt har premiere 28. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media