- En biskop burde holde seg for god for en teateranmeldelse

Skuespillerne i «I guds namn» fortviler.

TRIST AT FORESTILLINGEN ER AVLYST: Skuespiller Irene Waage synes det er trist at «I guds namn» er avlyst ved flere ungdomsskoler. Hun mener forestillingen belyser et viktig tema. Foto: Fredrik Arff
TRIST AT FORESTILLINGEN ER AVLYST: Skuespiller Irene Waage synes det er trist at «I guds namn» er avlyst ved flere ungdomsskoler. Hun mener forestillingen belyser et viktig tema. Foto: Fredrik Arff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har tidligere skrevet om den kulturelle skolesekken-forestillingen «I guds namn», som ble avlyst ved sju av 16 ungdomsskoler i Hordaland. Den skulle egentlig vises i forbindelse med Grunnlovens 200-årsmarkering.

Avlysningen skjedde i kjølvannet av BTs trykte debattinnlegg, der Bjørgvin-biskop Halvor Nordhaug stiller seg svært kritisk til teaterstykket.

Skuespiller Irene Waage synes det er trist at forestillingen nå er avlyst.

- Det er trist at en biskop skal ha så mye makt. Jeg skulle ønske at flere av de som har sett stykket kunne komme på banen. En biskop burde holde seg for god for en teateranmeldelse. Det er ikke hans ansvar, og heller ikke hans jobb, sier Irene Waage, skuespiller i stykket.

Viktig tema å belyse Waage mener det er viktig å få fram at religionsundertrykkelse også forekommer i Norge.

- Vi er flinke til å belyse andre religioner neagtivt ellers, sier hun, og mener at ungdommer må få lov til å tolke og tenke selv, og ha muligheten til å velge sin egen tro. Hun mener at rektorer hindrer dem i å gjøre dette når de avlyser forestillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer