En «blek blondin» debuterer

Jan Guillous piratforlag gir ut bok av artisten Eva Dahlgren.

- Vi skriver kontrakt med Dahlgren en av de nærmeste dagene, bekrefter spenningsforfatteren Jan Guillou overfor Expressen.

Utgivelsen blir hennes første skjønnlitterære utgivelse, bortsett fra en samling sangtekster fra 1975 til 1999.

Anne Holts forlegger

Sammen med sjangerkollegaen Liza Marklund har Guillou startet Piratförlaget, hvor forfatterne i stallen kan nyte godt av halvparten av inntektene fra boksalget. Dette attraktive tilbudet har sikret forlaget mange kjente forfatternavn, blant andre Marianne Fredriksson og vår egen Anne Holt. Ikke overraskende kommer Marklund og Guillous egne bøker også ut her.

Blek blondine

Dahlgren er regnet for å høre til førstedivisjon i svensk musikkliv, med plater som «Ung og stolt» (1987) og «En blek blondins hjärta» (1991). Guillou vil ikke si noe om hvilken sjanger Dahlgrens bok har, men forsikrer om at innholdet holder høy litterær kvalitet.

I tillegg til musikken gjorde Eva Dahlgren seg bemerket i 1996 ved å gifte seg med kunsteren og eks-modellen Efva Attling. Dahlgrens homofile legning kom for mange som en overraskelse.

Les mer:

Sangtekster av Eva Dahlgren

EVA OG EVA: Eva Dahlgren (t.v.), her med kona Efva Attling, blir nå forfatter på Jan Guillou og Liza Marklunds piratforlag.