En blodig latterbombe

Forbilledlig blanding av spenning og humor i solid oppfølger til «Døde menn går på ski».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ukas bokanmeldelser.

BOK: For seks år siden overrasket Knut Nærum med kriminalkomedien «Døde menn går på ski», en humoristisk hyllest til Bernard Borge-bøkene fra 40-tallet.

I år gjør han det igjen, med en blodig fortelling fra en ferieidyll i skjærgården utenfor Grimstad.

Bøgen

Vi er på den lille øya Kjølholmen, hvor kriminalforfatteren Kjell Nilsen - han fra «Døde menn går på ski» - er i gang med ei ny bok.

Nilsen leier hytte av den søkkrike kosmetikkdronningen Malin Meller mot å utføre diverse enkle vaktmestertjenester. Øyas eneste fastboende er fiskeren Eilert Eliassen, som advarer Nilsen mot det overnaturlige vesenet Bøgen - det herjer på øya om sommeren. I tillegg bor privatdetektiven Oberon Qvist der for tida.

Men så ankommer Malin Meller med sitt følge: stedatter med kjæreste, søster med ektemann og en enslig markedssjef. Fra da av utvikler handlingen i «De dødes båt» seg til en fullblods kriminalroman, og Knut Nærum skal ha all mulig ros for sin forbilledlige oppbygging av en intrige.

Balansegang

Nærum skal ha mest ros for sine generelle skriveferdigheter, for «De dødes båt» er en gjennomført morsom roman, skrevet på pertentlig riksmål og breddfull av nærumske onelinere og skrå kommentarer, noe som bare høyner opplevelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer