En bok for de som spiller

... og du kan vinne den!

(Dagbladet.no): I fjor ga det norske firmaet gameXplore ut boka «Book of Games», en slags årbok for spillåret som hadde gått.

Boka ble solgt rundt om i verden, og fikk et publikum både i USA i Europa. Nå har bokserien fått sitt volum 2, og i år omfatter boka enda mer av det som foregår i spillverdenen.

GameXplore er et lite, norsk selskap som i en god stund har levert objektive referater av spill til spillbutikker, slik at kjøperne vet hva de kan forvente seg av spillene.

Noe av den samme ideologien er å finne i bokutgivelsen, som har samlet info om en lang rekke spill som er utgitt i år, og delt dem inn i kategorier.

Som en innledning til hver kategori finner du artikler og intervjuer - i denne omgang er for eksempel «Leisure Suit Larry»-skaper Al Lowe, Tony Hawk, Petter Solberg og «Resident Evil»-skaper Jun Takeuchi intervjuet.

- Vi har prøvd å få trukket inn spillerne i boka, blant annet tar vi for oss guildene i «World of Warcraft», samt at vi har intervjuer med klaner og guildmastere. I år har vi omtalt 100 spill fra året som har gått. Vi har skrevet litt mer om dem, samt at vi trykker en gjennomsnittsscore fra en rekke anmeldelser - dermed kan boka også brukes som en slags kjøpeguide, forteller Bendik Stang i gameXplore til Dagbladet.no.

Han kan fortelle at selskapet fikk positiv feedback på artiklene etter forrige bokutgivelse.

- Derfor har vi flere av dem i denne omgang. Spill er kultur på lik linje med film og musikk, så vi forsøker å belyse det i artiklene. I tillegg er spill en god måte å lære på, så vi har en artikkel om spill i skolen - vi må ikke glemme at det er masse positivt i spill.

En bok for de som spiller

Boka er i år softcover, i motsetning til fjorårets hardcover-bok. Dette gir ifølge Stang en rekke fordeler:

- Først og fremst gjør det boka mer tilgjengelig, både i forhold til å bla i, men også i pris.

«Book of Games: Volume 2» koster 279 kroner, og er tilgjengelig i en lang rekke bokhandelere, noen elektronikkbutikker, samt på en rekke nettsteder.

Vil du vinne boka? Vi har tre eksemplarer å dele ut - delta i konkurransen her!