En bok utenom det vanlige

Skrikende og bisarre detaljer i Lisbet Hiides fjerde bok.

LANG PAUSE: Det er fjorten år siden Lisbet Hiides forrige roman. Hun har benyttet tiden godt. Foto: OKTOBER
LANG PAUSE: Det er fjorten år siden Lisbet Hiides forrige roman. Hun har benyttet tiden godt. Foto: OKTOBER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: I romanen «Min fars hund» møter vi en familie i krise. Fortelleren er Bella, et stort barn (en meter og sytti), og den ett år yngre søsteren, Lille K («knapt en meter på strømpelesten»).

Søstrene bor i et forfallent herskapshus sammen resten av den brokete familien; en farfar som strør «sjenerøse smil og fuglefrø rundt seg», en bitte liten hysterisk mor, en smellvakker og arbeidssky mannssjåvinist av en far, en uflidd, feministisk tante, en døv mormor og ikke minst - en usedvanlig liten, stygg og ilsken hund.

Fars kjærlighet Særlig hundebeistet volder Bella bekymringer. Dyret får all farens kjærlighet, og godter seg til og med over det. Mens Lille K er et speil av moren og alltid på jakt etter hennes kjærlighet, ønsker Bella seg bare farens oppmerksomhet og omsorg.

Desperate pønsker søstrene på hvordan Bella kan vinne faren. En ting er klart: Hunden må vekk.

Gjennomført Lisbet Hiide skaper et univers som likner virkeligheten, bortsett fra noen hårreisende detaljer, og groteske og absurde overdrivelser.

Her er en hage så viltvoksende at eføyen har trengt seg inn i stua, kvinner som enten er heslige og pyntesyke eller ulekre giganter, hunder som mister overpelsen av stress, og et kjøleskap som gjør seg gjeldende: «Kjøleskapet brummet høyere og høyere til det overdøvet stemmene våre og vi måtte skrike til hverandre.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer