En bokpolitikk for framtida

Konkurransepolitikk og kulturpolitikk passer dårlig sammen.

MODERNE: En boklov framtrer som en moderne løsning på de utfordringer vi står overfor i formidling og salg av litteratur, skriver artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / Scanpix .
MODERNE: En boklov framtrer som en moderne løsning på de utfordringer vi står overfor i formidling og salg av litteratur, skriver artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Wiese kåserer lett og leding om norsk bokbransje her i avisa 16. april.

Blant alle hans innfall er det ett som i særlig grad bør arresteres; nemlig det at diskusjonen fortsetter i samme spor som den alltid har gjort. Og debattene føres av de samme aktørene slik de alltid har ytret seg. Han får dermed tanken om en boklov til å virke avleggs før den er innført. Et slikt inntrykk bør ikke få feste seg. Vi står nå overfor en ny situasjon og en boklov framtrer som en moderne løsning på de utfordringer vi står overfor i formidling og salg av litteratur.

Wiese gir inntrykk av at det ikke er konkurranse i bokbransjen i dag. Det er feil. For det første vil jeg minne om at forlagene konkurrerer hardt om å tiltrekke seg de beste forfatterne. For det andre konkurrerer forlagene hardt på pris. For det tredje konkurrerer bokhandlene om å få kundene inn i butikkene og få dem til å kjøpe bøkene som presenteres. Bokhandlerne konkurrerer på kompetanse og ikke lite oppfinnsomhet går med til å fremme salget av et stort bokmangfold. Konkurransen foregår på langt mer enn pris, og konkurranse er på alle fronter hardere enn før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer