Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En britisk barnefar fikk Lego til å boikotte samarbeid med utskjelt britisk høyreavis

Avisa Daily Mail bekrefter at avtalen med Lego er avsluttet. Det var innlegget til en oppgitt barnefar som startet det hele.

BOIKOTTER: Lego har asvluttet samarbeidet med Daily Mail. Foto: NTB Scanpix
BOIKOTTER: Lego har asvluttet samarbeidet med Daily Mail. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har avsluttet avtalen vår med Daily Mail og kommer ikke til å drive promotering gjennom avisa i framtida, skriver verdens største leketøysprodusent, danske Lego, på Twitter i dag.

Reaksjonen kommer etter at den britiske sosiale media-kampanjen «Stop funding hate» gjorde selskapet oppmerksom på en Facebook-post forfattet av barnefaren Bob Jones, skriver den britiske nettavisa The Independent.

I innlegget, som hittil har fått massiv oppmerksomhet, skriver Jones at han ikke lenger ønsker å kjøpe Lego-leketøy til sønnen, nettopp fordi selskapet benytter seg av høyreavisa Daily Mail til å dele ut gratisprøver.

Det er særlig dekningen av Englands oppgjør med EU, Brexit, og behandlingen av en homofil, britisk høyesterettsdommer Jones reagerer på. Daily Mail har blant annet omtalt flere høyesterettsdommere innblandet i prosessen rundt Brexit som «statsfiender» på forsida.

- Greit nok at jeg er uenig i Daily Mails politiske standpunkt, for jeg aksepterer retten deres til å ha et, men i det siste har overskriftene gått langt forbi høyrepolitiske meninger, skriver Jones.

- Det eneste de gjør er å skape mistillit hos utlendinger, beskylde innvandrere for alt mulig rart, og nå fyrer de løs mot de øverste dommerne våre for å være homofile samtidig som de tar rettslige avgjørelser. De har gått altfor langt, fortsetter han.

Kampanjen «Stop funding hate» oppfordrer store selskaper til å boikotte aviser som bidrar til «hat, diskriminering og demonisering». Lego skal være det første selskapet som gjennomfører en slik boikott.

En talsperson fra Daily Mail har bekreftet at samarbeidet med Lego er over, skriver The Independent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!