En broderende djevel

NEW YORK (Dagbladet): Hold dere fast. Sexsymbolet og Hugh Grants ekskjæreste, Elizabeth Hurley (35), finner balansen i livet med sysaker.

- Det er kanskje ikke så sexy, flirer hun og setter verdens største blå øyne i oss. Avsløringen kommer fra Brendan Fraser som er hennes motspiller i filmen «Bedazzled", hvor Liz spiller djevelen selv.

- Det fine ved å spille djevelen er at ingen kan si akkurat hvordan djevelen er. Ingen vet hvordan djevelen oppfører seg eller snakker. Om det er en mann eller kvinne.

Og «Bedazzled» er en lettbent Hollywood-komedie, sier damen som faktisk hadde en karriere som skuespiller før hun ble supermodell og filmprodusent.

Elsker å pine

De som har greie på det sier at det var såkalte B-filmer det dreiet seg om, men lister man opp filmkarrieren den senere tid er det filmer som «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me», i «EDtv» og «My Favorite Martian». Hun har spilt sammen med Sean Penn i «The Weight of Water» og var produsent på filmen «Mickey Blue Eyes» med Hugh Grant i hovedrollen.

- I «Bedazzled» ville de ha en djevel som virkelig kunne pine en uskyldig ung mann. Og det er noe jeg kan hvis jeg må, sier Liz med overbevisning. I filmen gir djevelen en ung mann, spilt av Brendan Fraser, syv ønsker. Og alle har en djevelsk baktanke.

- Så du har en temmelig besk humor?

- Egentlig er jeg ganske umoden. Men jeg elsker å le. Hugh og jeg har alltid ledd sammen. Og det gjør vi enda. John Cleese har faktisk kommet med et tilbud til meg. Og det gleder meg fordi John får meg til å le så tårene renner, sier hun.

Sexy djevel

Den engelske modellen som har blunket fra Hugh Grants armkrok i årevis står nå støtt på egne businessbein, tross skyhøye stiletthæler.

Så støtt står Liz at New Yorks sladrespaltister er bekymret for at Liz ikke finner noen mann lenger.

Og de djevelske kostymene i «Bedazzled» valgte modellen selv.

- De ville at jeg skulle kle meg i svart og være en slags heks. Det er jo helt feil når man skal være sexy og bedrive en del seksuell ydmykelse. Derfor valgte jeg Fendi-pelser, Versace-kjoler, stiletthæler og krokodillevesker. Så jeg fikk velge selv, sier damen som bevisst valgte rødt og så høye splitter at vi aner en Sharon Stone-effekt i en scene.

- Halvparten av kostymene er mine egne. Jeg har alltid elsket klær og stoffer. Da jeg var ung laget jeg klær til meg selv og mine venner, forteller Liz som innrømmer at broderi faktisk er en lidenskap.

Avslappende hobby

- Det er faktisk veldig avslappende. Man spiser ikke og man lager noe fint samtidig som man kan sitte å tenke. Dessuten er det mest sexy jeg kan tenke meg å gi gaver som man lager selv. Det være seg blomster fra egen hage, en god kake eller et vakkert brodert putetrekk, sier Liz som er god for så mange millioner at det som ikke kan måles i penger har begynt å telle.

Pressemøtet som Dagbladet er med på er mange skuespillere skrekk. Liz sier hun synes det er gøy. Hun har sans for sladder som kan gi litt farge til en historie.

- Når jeg leser om Harrison Ford synes jeg det er moro å vite om filmen han spiller i, men også om hvordan han startet som snekker, Og hvordan han har innredet soverommet. Hvem han stemmer på ved presidentvalget er jeg overhode ikke interessert i, sier muntre Liz som nettopp har gått til sak mot et amerikansk magasin hvor hun mener seg feiltolket. At Hugh Grant var en katastrofe i senga har hun aldri sagt, sier hun med ettertrykk.

DJEVELSK: Liz Hurley spiller djevelen selv i sin neste film.