En Busk-mann selger til gull

Vidar Busk følte seg misforstått og stemplet som harry. Nå kjører han stolt sin egen stil - og selger til gull.

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg er her for å ha det moro og gi publikum et stykke revitalisert r'n'b, sier Vidar Busk.

Men det har ikke alltid vært like moro å være Vidar Busk (33).

På slutten av 90-tallet var det mange som syntes mannen tok vel mye av. Han var ikledd dresser i alle mulige farger og blandet sammen Elvis-nostalgi med sleik, Cadillac og det hele. Harry, mente mange.

- Jeg følte meg misforstått. Folk så på meg som om jeg kom fra en annen planet, sier han.

Fremmed subkultur

- Jeg har alltid reist mye til USA for å føle temperaturen på kroppen. Den neoswing/rock-noir-bølgen jeg var i, kom aldri til Norge. Jeg var en del av en subkultur som var fremmed for nordmenn - i samme sjanger som Brian Setzer, Royal Crown Review og Cherry Poppin' Daddies.

Samtidig som Busk følte det trist å ikke bli forstått, er han stolt over at han hele tida har kjørt sin egen stil fullt ut. Busk driver ikke med kompromisser, og det får han betalt for nå.

Kritikerrost

Vidar Busk er musikk - og da er stilen og gitaren like viktig.

- Jeg ser ikke forskjell på meg selv og musikken jeg driver med. Jeg har alltid vært nært knyttet til amerikansk tradisjonsmusikk som blues, funk og rhythm'n'blues. Jeg kler meg slik jeg høres ut, og har på meg de samme klærne om jeg skal ut og kjøpe ei avis på hjørnet eller spille konsert.

Albumet «Venus Texas» fra 2001 var et vendepunkt for Busk, som tok et oppgjør med bluesen. For to måneder siden kom nok et kritikerrost album, «Love Buzz», der han fortsetter å utforske amerikanske tradisjoner.

- Jeg er over barnestadiet, og dette skal bli morsomt å presentere live.

«Love Buzz» har solgt like mye på to måneder som «Venus, Texas» har gjort på to år.

Busk har fått gulltrofeet, og plata nærmer seg 25000 solgte.

EGEN STIL: Vidar Busk driver ikke med kompromisser. Han kjører en egen stil, selv om den ofte er blitt latterliggjort. Nå får han betalt, med utsolgte konserter og snart 25000 solgte plater på to måneder.