En dans på nåler

Indiske S. Mathavi danset på spikermatte i en halvtime.

(Dagbladet.no): Den 25 år gamle kvinnen er instruktør i tradisjonell indisk dans. Fredag danset hun på en matte med 10 000 spiker i en halvtime i strekk i Malaysia.

Hun skal ha unsluppet med lett blødende føtter, og hevder selv hun har satt ny verdensrekord i dansing på spikermatte, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg ternte ved å danse på varm sand fire ganger om dagen i en måned for å styrke fotsålene mine. Av samme grunn slo læremesteren min meg under føttene med en kjepp, sier Mathevi ifølge New Straits Times.

LETT PÅ FOTEN: S. Mathavi danset en dans som heter baratham i den malaysiske byen Ipoh. Hun har danset baratham i 15 år. Hensikten med stuntet skal være å øke interessen rundt dansen i sin vanlige form. Foto: Reuters/Scanpix
LETT PÅ FOTEN: S. Mathavi danset en dans som heter baratham i den malaysiske byen Ipoh. Hun har danset baratham i 15 år. Hensikten med stuntet skal være å øke interessen rundt dansen i sin vanlige form. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
SÅRE SÅLER: Lette blødninger under føttene var eneste skade S. Mathevi pådro seg under halvtimen hun svirret rundt på en spikermatte. Hun sier hun kan tenke seg å forsøke igjen.