Anmeldelse: «Fremmede makter har flyttet inn»

En dåres forsvarstale

Per Sandberg forteller historien om sitt politiske fall uten å forstå sin egen rolle.

MØTER PRESSEN: Per Sandberg og Bahareh Letnes holder pressekonferanse i forbindelse med at de lanserer boken «Fremmede makter har flyttet inn». Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Per Sandberg og Bahareh Letnes har vært igjennom turbulente tider. Med boka «Fremmede makter har flyttet inn» får vi historien sett fra deres perspektiv.

Det er uten tvil spesiell lesning.

Framfor alt kapitlene om den tidligere fiskeriministerens opplevelse av hendelsene. For mens Letnes har et avklart forhold til sin fortid, er det åpenbart at Sandberg ennå ikke har utviklet en distanse til sine opplevelser.

Hans historie er temperamentsfull og følelsesladet fortalt, spekket med saftige personkarakteristikker og blottet for evne til å se seg selv utenfra.

Sandberg står i en klasse for seg når det gjelder å rettferdiggjøre sine egne handlinger og feilsteg, og sin grenseløse politiske naivitet. I stedet for å fortelle historien om en forelsket mann midt i et opprivende samlivsbrudd, velger han å anklage absolutt alle andre for sitt politiske fall og den politiske farsen han lagde med feriereisen til Iran.

Ikke bare tar han et oppgjør med statsministeren for å ha gitt ham «munnkurv», partikolleger for å ha dolket ham i ryggen, politiske motstandere, presse og eksperter, men også eks-kona, bloggere og nettroll går han til angrep på. Det etterlater inntrykket av at vi har å gjøre med en forfatter som kanskje burde ha ventet litt med å fortelle sin historie offentlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer