En dårlig taper

Susan Badrkhan (27) nyter hvetebrødsdagene etter «Bryllupet» med backgammon, café au lait og sin egenkomponerte blanding av magedans, salsa, samba og svensk tekno.

Det sitter et fluepapir for gutteblikk ved vinduet på Ett Glass. En mørk skjønnhet med brune øyne, rød genser og urolig sjel. - Når jeg er gira liker jeg å dra ut og danse med venninnene mine. Jeg har en egen dansestil: En blanding av magedans, salsa, samba og svensk tekno. Og litt afrikansk, sier skuespiller Susan Badrkhan. Som aldri har hatt fast jobb. Fordi hun liker å drive med forskjellige ting. Og ikke vil binde seg lenge av gangen. Derfor passet det så bra med filmdebuten i april. «Bryllupet», som fikk en firer av Dagbladets anmelder, har gitt nye muligheter.

Åpner butikk

- Jeg har vurdert noen filmtilbud; jeg har vært levende skuespiller i et dataspill, jeg er hud- og sminkekonsulent og jeg har fått noen forespørsler om å bli tv-programleder. Nå vil hun åpne klesbutikk med egendesignede klær. - Det er målet. Jeg tror Norge er klar for den type klesstil. Forhåpentligvis åpner jeg allerede til høsten.

Klampen i bånn

Badrkhan er kurder fra Kurdistan, og bodde i iransk eksil til hun ble norsk ti år gammel. - Jeg fikk høre at det var gudsforlatt, kaldt og aldri sol. Den første måneden regnet det hele tida. Da sola omsider kom, trodde jeg ikke det kunne være sant. Jeg var så lykkelig! Susans far var politisk aktiv i hjemlandet. Til slutt måtte familien flykte. - I Kurdistan er far større enn noen general. Alle de kurdiske lederne kjenner han. Når vi skal hjem, blir han alltid møtt av livvakter på grensen. Det er farlig der. Jeg husker taxien vår ble stoppet i en militær kontrollpost, plutselig begynte vaktene å skyte på hverandre. Mamma fikk panikk og la foten på gasspedalen til den forskrekkede sjåføren. Hehe. Mor kan ikke kjøre engang, det var skikkelig komisk. Så humpet vi av gårde, og de to ekstrapassasjerene fikk bagasjelokket i hodet, hehe.

Dårlig taper

Susan ler galgenhumoristisk. Smilet stivner først i det hun innser at backgammon-omgangen har tatt en ny vending: - Åh, I'm a sore loser, dårlig taper. Men jeg var litt nybegynnervennlig.

LANGE BLIKK: Susan Badrkhan er en dårlig taper, men et fluepapir for vårkåte blikk. - Jeg vil egentlig ikke svare på slik, men, ja vel, så er jeg singel, da.