En drept og førti skadet da festivalscene kollapset

Tilstanden kritisk for fire av de skadde.

SPERRET INNE: Flere mennesker ble sperret inne da en stor utendørsscene kollapset under en kraftig tordenstorm. Foto: John Ulan/AP
SPERRET INNE: Flere mennesker ble sperret inne da en stor utendørsscene kollapset under en kraftig tordenstorm. Foto: John Ulan/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har bekreftet at en er død og at så mange som 40 personer kan være skadet, etter at en stor utendørsscene på Canadas største countryfestival kollapset i 18-tiden i går lokal tid, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Så langt er rundt 15 personer fraktet til sykehus. For fire av disse er tilstanden kritisk. Flere andre festivaldeltakere ble behandlet på stedet for mindre skader.

Fanget inneDet var under festivalen Big Valley Jamboree i den lille byen Camrose, rundt 100 kilometer sørøst for Edmonton at katastrofen inntraff under en kraftig tordenstorm.

Ifølge sjefen for det lokale politiet, Darrel Kambietz, skal de som ble skadet enten ha oppholdt seg på eller rett foran scenen.

- Noen av de skadede ble fanget inne den kollapsede scenen. Vi hadde et beredskapsapparat til stede på festivalen da ulykken inntraff, og vi fikk ut de som ble fanget inne kort tid etter ulykken, sier Kambietz til CNN.

Han sier det var rundt 15 000 mennesker foran scenen da været raskt slo om.

- Sikkerhetsmannskapene på stedet hadde rett før ulykken inntraff begynt å vurdere om man skulle evakuere publikum på grunn av været.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer