Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En drøm om en sommer

Samspillet mellom Hilde Lyrån og Brede Bøe er «Neste sommer»s største glede.

FORVENTNING: Håpet om at nå skal vi kose oss er «Neste sommer»s røde tråd. Samspillet mellom Brede Bøe og Hilde Lyrån kan man virkelig kose seg med. Foto: Terje Holm, Parkteatret
FORVENTNING: Håpet om at nå skal vi kose oss er «Neste sommer»s røde tråd. Samspillet mellom Brede Bøe og Hilde Lyrån kan man virkelig kose seg med. Foto: Terje Holm, Parkteatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SHOW: Det har gått et helt tiår siden første gang Brede Bøe og Hilde Lyrån samarbeidet: «Med Hilde under armen og Brede i bånd».

Året etter kom TV2-serien «Hilde og Brede Show». I 2005 var det tid for Chat Noir-revyen «Vi er i hundre».

Nå, etter seks år hver for seg, er de endelig gjenforent, og samspillet mellom dem er showets største styrke.

Kjemi Lyrån & Bøe har en uanstrengt, godt timet scenekjemi.

Med seg har de noe mer uerfarne Christian Ruud Kallum (22 år og ny student på Teaterhøgskolen i høst) og Sofie Bjerkestrand (24 år og mest kjent for rollen som Sandy i «Grease» etter en realityserie på TVNorge).

Begge viser talenter, han mest som skuespiller, hun i kombinasjonen sang/dans, men begge har fortsatt en del å lære når det gjelder samarbeid og å la et innslag bygge seg opp.

Tema «Neste sommer» er et sommershow med et gjennomgangstema: Forventningene som aldri ble innfridd, drømmene som aldri ble virkelige, kommunikasjonen som ikke nådde fram.

I hovedsak holder numrene seg til temaet og til sommerrevyformen.

Men et par ganger brytes sjangerforventningene, aller mest når Kallum framfører utdrag fra Terje Nilsens vakre «Far sin hatt» som diktopplesning.

Høydepunkt Spesiell er også et folkedansmedley med likheter mellom blant annet spansk flamenco, gresk zorba og irsk linedance.

Enkelte andre lett uventede grep er her også: Flere ganger bruker sommergjengen eksisterende sangtekster i nye sammenhenger, morsomst i Lyrån og Bøes «Kjærlighetsvisa» møter «Jeg hater måker» i ett av showets absolutte høydepunkter.