KOMMENTARER

En dysfunksjonell regjering ruller videre

Seansen i kveld var noe av det merkeligste vi har sett i norsk, moderne politikk.

OSLO: Erna Solberg at partiene må vurdere skissen i løpet av helgen. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært uker med spekulasjoner og lekkasjer. Den siste uka har det dratt seg til, etter at Fremskrittspartiet kalte inn sitt landsstyre til et ekstraordinært møte for å drøfte en skisse til bompengeløsning – som endte med at Siv stilte ultimatum. For egen regning, og nærmest på vegne av regjeringen, krevde hun at Venstre nå måtte godta denne løsningen.

Venstre fulgte opp noen dager seinere med sitt eget ultimatum, før Erna Solberg i kveld altså kronet hele denne prosessen med nok ett ultimatum. Kjell Ingolf Ropstad, stakkar, har ikke fått stilt noe ultimatum – bortsett fra at han krever at ingen av pengene som nå brukes på bomløsningen skal tas fra familiebudsjettet. KrF har også prioriteringene i orden.

Og når Erna Solberg serverte sitt ultimatum, var det med en sånn detaljrikdom at hun ble andpusten. Den delen av det norske folk som fulgte pressekonferansen har antakelig blitt lei av bompengesaken for minst en måneds tid framover.

Hensikten var selvsagt å hindre alle muligheter for regjeringspartnerne å lekke passende detaljer til pressen, for å spinne saken i deres foretrukne retning. Aldri før har vi hørt en pressekonferanse med en statsminister som serverer så mange detaljer om samferdselsspørsmål, og aldri igjen vil vi få høre det. Takk og pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer