DEBATT

En ekstremist i aksjon

Det bør ikke lenger være den minste tvil om hva slags ideologi Fahad Qureshi forfekter.

ERKLÆRER JIHAD: I en time lang video fra Islam Net på YouTube erklærer Fahad Qureshi jihad mot det han kaller «den internasjonale progressive sekten». Foto: Skjermdump, YouTube

ERKLÆRER JIHAD: I en time lang video fra Islam Net på YouTube erklærer Fahad Qureshi jihad mot det han kaller «den internasjonale progressive sekten». Foto: Skjermdump, YouTube
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en time lang video fra Islam Net på YouTube erklærer Fahad Qureshi jihad mot det han kaller «den internasjonale progressive sekten».

Det er flere av oss som har utfordret Qureshi på hans ideologiske ståsted og hans løgnaktige framvisning av seg selv, både når det gjelder å «representere den sanne islam» og at han representerer muslimene.

Vi har sagt og ment at Qureshi og hans ideologi ikke skiller seg betydelig fra Daesh-ideologien. Han er i front når det gjelder radikalisering av ungdommer, og bidrar sterkt til å skape fiendtlige holdninger blant borgere i Norge.

Det er viktig å merke at flere av syriafarerne fra Norge har hatt tilknytning til Islam Net og miljøet rundt. Qureshi, «You walk like a jihadist, talk like a jihadist, and you declare jihad like a jihadist», og du blir sur på oss når vi kaller deg ekstremist?

Det er interessant at Qureshi mener vi tilhører en «internasjonal progressiv sekt», men vi må erkjenne at dette til viss grad medfører riktighet. Vi hører til en «internasjonal sekt» som inkluderer mer enn 1,4 milliard muslimer, og ca. fem milliarder andre, nemlig menneskeheten. Vi er samlet i en syk og forvrengt tro på at alle menneskene på jorda, uavhengig av religion, bakgrunn eller hudfarge, kan leve sammen i gjensidig respekt og harmoni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer