En ekte Bond

- Jeg tror ikke det er en god idé av miss Moneypenny å innlede et forhold til James Bond. Det ender bare med at hun blir drept i neste film, sier Samantha Bond, som spiller navnebror James' trofaste sekretær i «The World is not Enough»

Med rett til å feste

- Etter å ha tilhørt én Bond-familie hele livet er det litt rart å plutselig tilhøre en ny. Hver gang jeg bestiller bord på en restaurant blir jeg møtt med latter når jeg sier navnet mitt: «Å, James, kanskje?» Da er jeg fristet til å svare: «Nei, miss Moneypenny,» ler Bond. Samantha Bond.

Den britiske skuespilleren overtok miss Moneypennys sekretærstol i «Goldeneye» i 1995, og er straks premiereklar i Norge med sin tredje James Bond-film.

- Jeg har faktisk vært sekretær en gang, en forferdelig sådan. Men jeg er flink å ta telefonen, ler hun.

Gråtekone

I London er Samantha Bond best kjent som teaterskuespiller, og tidligere i vår sto hun på scenen sammen med dame Judy Dench, som spiller «M» i James Bond.

- Hjemme er jeg best kjent for å gråte på scenen. Derfor er det morsomt å gjøre noe helt annerledes. Miss Moneypenny er en av de minste rollene jeg har hatt, likevel er det den som har fått desidert mest oppmerksomhet, sier Samantha Bond.

Miss Moneypenny er den evig trofaste sekretær, som aldri går av veien for en flørt med James Bond.

- Folk spør alltid om det ikke blir noe mellom miss Moneypenny og James Bond. Det tror jeg ikke. Hun er ikke interessert i å bli en av hans mange kvinner, og det er lite sannsynlig at han vil slå seg til ro og gifte seg med henne. Dessuten så vi jo hvordan det gikk med hans forrige kone. Men miss Moneypenny elsker å flørte. Dessuten er Pierce Brosnan lett å flørte med, avslører Samantha Bond.

Halvt norsk

Selv er Samantha gift med skuespilleren Alexander Hanson, som er halvt norsk. Med seg til Norge har hun barna Molly (8) og Tom (6).

- Det er fantastisk å være i Norge! Vi har vært på besøk hos min manns familie, og i dag skal jeg feire 38-årsdagen min her. Jeg skulle gjerne blitt lenger, men i morgen reiser vi videre til Stockholm, sier Samantha Bond.

I NORGE:Samantha Bond, som spiller Miss Moneypenny i den nye Bond-filmen, på vei inn på premierefesten sammen Q, også kjent som Desmond Llewelyn.