Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- En ekte pønker er en som gir faen

Se traileren til «Sønner av Norge».

(Dagbladet): Johnny Rotten, sikkerhetsnåler, maskara og en naken Sven Nordin.

Perfekte ingredienser for en trygg oppvekst. I hvert fall i den nye norske filmen «Sønner av Norge».

Filmen starter med at unge Niko kaster en flaske på skolens rektor under 17. mai-talen på Rykkinn i Bærum en gang på 1970-tallet.

«Sønner av Norge» handler om opprør, punkrock, drabantbyoppvekst og konflikten mellom hippier og pønkere. Den skildrer det spesielle forholdet mellom arkitekt, hippie og fritenkerfaren Magnus og hans sønn Nikolaj som bestemmer seg for å gi faen i alt.

PUNK: John Lydon alias Johnny Rotten gjør en opptreden i filmen. Foto: Friland/Norsk Filmdistribusjon/Filmweb
PUNK: John Lydon alias Johnny Rotten gjør en opptreden i filmen. Foto: Friland/Norsk Filmdistribusjon/Filmweb Vis mer

Jens Lien, som tidligere har stått bak filmer som «Den brysomme mannen», og «Johnny Vang» står for regien. I hovedrollene finner vi Sven Nordin som faren Magnus og Åsmund Høeg som unge Niko.

Manus er skrevet av forfatter Nikolaj Frobenius. Han har også skrevet boken «Teori og Praksis» fra 2004 som filmen bygger på.

Filmen har premiere 9. september.

FRILYNT: Sven Nordin spiller en fritenkende arkitektfar i «Sønner av Norge». Foto: Friland/Norsk Filmdistribusjon/Filmweb
FRILYNT: Sven Nordin spiller en fritenkende arkitektfar i «Sønner av Norge». Foto: Friland/Norsk Filmdistribusjon/Filmweb Vis mer