En eldgammel humoroppskrift

I kveld fyller Team Antonsen Oslo Spektrum for andre gang. Medieviter Yngvar Kjus mener suksessoppskriften er flere hundre år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

som åpner smekken i vitenskapens navn, Harald Eia som løper folkeopplysningens ærend med buksene rundt anklene, og Atle Antonsen som sauser inn skallen sin med surmelk i et endevendt fjernsynskjøkken. Først fylte de Norges mest populære sendeflate med det, i kveld fyller de Oslo Spektrum for andre gang. Stadig flere sluker det rått, stadig flere finner det uspiselig. Medieviter Yngvar Kjus mener oppskriften som splitter Humor-Norge er eldgammel.

- Når Team Antonsen gjennomfører et fjernsynskjøkken opp ned, blir det et perfekt bilde på den nye humorens bruk av såkalte karnevalske grep. Som i det middelalderske karnevalet snur de hele verden på hodet så vi kan få se den fra undersiden, sier han.

Etter to års nitid gjennomgang av gamle «Åpen Post»-episoder kunne Kjus i vår levere hovedoppgaven «Karneval i kringkastingen». I oppgaven, som fikk toppkarakter, bruker medieviteren 128 sider på å vise hvordan humorprogrammet bruker virkemidler fra middelaldersk karnevalshumor.

- DEN UTSTRAKTE BRUKEN

av vulgær humor er påfallende. Med Team Antonsen har kroppskomikken kommet desto sterkere, og det er nok grunnen til at de har blitt så populære. Et blottet skritt er noe de fleste kan forstå og le av, sier Kjus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer