EN KONSERT I NORGE I ÅR: Stevie Wonder da han spilte i Vikingskipet i Hamar i 2008 - nå kommer han til Norge igjen. Foto: John T. Pedersen
EN KONSERT I NORGE I ÅR: Stevie Wonder da han spilte i Vikingskipet i Hamar i 2008 - nå kommer han til Norge igjen. Foto: John T. PedersenVis mer

En en av verdens aller største musikalske legender til Kongsberg

Stevie Wonder til jazzfestivalen.

Det er nå fire år siden Stevie Wonder sist var i Norge, og konserten på Kongsberg blir Wonders eneste i Norge i 2014. Han spilte på Hamar i 2008.

Vidunderet Wonder blir 64 år i løpet av våren og slo igjennom som 13 åring i 1963.

Siden da har han vært en av de ledende i Motown-stallen med hits som aldri synes å dø: «You Are The Sunshine Of My Life», «Superstition», «Higher Ground», «I Just Called To Say I Love You», «Superstition», «Isnt She Lovely», «You Are The Sunshine Of My Life» og «Living For The City».

Konserten med Stevie Wonder blir arrangert lørdag 5. juli.

- En av verdens største musikalske legender finner veien til jazzfestivalens 50-årsjubileum. Stevie Wonder er en av det forrige århundres største komponister, en gudbenådet sanger og multiinstrumentalist. Dette blir en stor opplevelse, sier festivalsjef Kai Gustavsen i en pressemelding.

Tidligere har festivalen bl.a. sluppet et nyskrevet bestillingsverk av Christian Wallumrød for Trondheim Jazzorkester.

Storheter som Chick Corea med Stanley Clarke, det svenske rockbandet Kent, Sivert Høyem, Joshua Redman Quartet og det lekne pianovidunderet Jamie Cullum kommer også.