Sidsel Paaske ved Nasjonalmuseet i Oslo

En energisk reise som også har sine nedturer

Presentasjonen av Sidsel Paaske på Nasjonalmuseet er variert og variabel.

UPRETENSIØST OG UJEVNT: Gjennomgangen av Sidsel Paaskes kunst når høyt og lavt, også i det kvalitetsmessige. En vegg av små emaljebilder viser både materiell eksperimentvilje og en hang til søtladne motiver og fargeklanger.
UPRETENSIØST OG UJEVNT: Gjennomgangen av Sidsel Paaskes kunst når høyt og lavt, også i det kvalitetsmessige. En vegg av små emaljebilder viser både materiell eksperimentvilje og en hang til søtladne motiver og fargeklanger. Vis mer
Publisert

Nasjonalmuseet burde ha samlet og vist Sidsel Paaskes livsverk for lenge siden. En kunstner som var en pioner innen flere uttrykksformer og en vital del av sentrale kunstnermiljøer og -bevegelser i snart to tiår – Paaske døde i 1980, bare 43 år gammel – er det et nasjonalt museums mandat å holde opp og fram til vurdering. Når man har ventet såpass lenge gir det næring til fortellingen om et forsømt og oversett kunstnerskap som er helt på sin plass, men som her også blir satt såpass under lupen at enkelte påstander vokser ut av hva som oppleves rimelig.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer