UPRETENSIØST OG UJEVNT: Gjennomgangen av Sidsel Paaskes kunst når høyt og lavt, også i det kvalitetsmessige. En vegg av små emaljebilder viser både materiell eksperimentvilje og en hang til søtladne motiver og fargeklanger.
UPRETENSIØST OG UJEVNT: Gjennomgangen av Sidsel Paaskes kunst når høyt og lavt, også i det kvalitetsmessige. En vegg av små emaljebilder viser både materiell eksperimentvilje og en hang til søtladne motiver og fargeklanger.Vis mer

Sidsel Paaske ved Nasjonalmuseet i Oslo

En energisk reise som også har sine nedturer

Presentasjonen av Sidsel Paaske på Nasjonalmuseet er variert og variabel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nasjonalmuseet burde ha samlet og vist Sidsel Paaskes livsverk for lenge siden. En kunstner som var en pioner innen flere uttrykksformer og en vital del av sentrale kunstnermiljøer og -bevegelser i snart to tiår – Paaske døde i 1980, bare 43 år gammel – er det et nasjonalt museums mandat å holde opp og fram til vurdering. Når man har ventet såpass lenge gir det næring til fortellingen om et forsømt og oversett kunstnerskap som er helt på sin plass, men som her også blir satt såpass under lupen at enkelte påstander vokser ut av hva som oppleves rimelig.

Å gi en samlende beskrivelse av Sidsel Paaskes kunst er ingen likefram jobb. Personen Paaske virker å ha vært like sammensatt og vanskelig å kategorisere som kunsten hun laget: fragmentert og impulsiv, usnobbete og uformell; elegant og fintfølende i det ene øyeblikket, uvøren og eksperimentell i det neste. Livsmottoet var «vi spiller mens vi øver», og om det var kunst, smykkekunst eller folkekunst; maleri, tekstil eller illustrasjon hun øvde på var heller ikke så nøye.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn