En etterlengtet kamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skribentene Aslak Nore og Asle Toje manet til kulturkamp i Dagbladets spalter sist uke. Torbjørn Røe Isaksen, stortingskandidat for Telemark Høyre og redaktør for tidsskriftet Minerva hilser kampen velkommen.

– Sommeren for tre år siden skrev jeg en kronikk som hadde mange av de samme poengene som Asle Toje, Aslak Nore og andre trakk fram sist uke. Jeg kritiserte arven fra 68-erne, fordi jeg mente at de i for stor grad preger den offentlige debatten. Det nye slik jeg ser det, er at de tar i bruk ordet kulturkamp, som de vel sikkert har hentet fra Danmark.

– Så dette er også din kamp?

– Jeg mener at de har klart å fange tidsånden. Da jeg skrev kronikken min for tre år siden var det som en dråpe i havet. Nå har det vokst fram flere stemmer på vår side i diskusjonen. Da snakker jeg ikke om partiet Høyre, men om den brede høyresida. Men jeg er litt uroa over at kulturkampen kan føre den offentlige samtalen bort fra spørsmål om velferdsstaten. Hvordan det kan ha seg at vi selv i oppgangstider får flere og flere ut i uføretrygd?

– Hvordan har debatten endret seg siden 2006?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer