Du leser nå Dagbladet Pluss

- En fantastisk rolle, sier Bjørn Sundquist om møbelhandleren som kidnapper Ikea-sjefen

Full av svart Frode Grytten-humor.

HEVNGJERRIG: Bjørn Sundquist spiller en møbelhandler som vil hevne seg ved å kidnappe selveste Ikea-sjefen. Innspillingen er for en stor del lagt til autentiske miljøer, som her hos Sælen møbler i Bergen. Foto: Agnete Brun
HEVNGJERRIG: Bjørn Sundquist spiller en møbelhandler som vil hevne seg ved å kidnappe selveste Ikea-sjefen. Innspillingen er for en stor del lagt til autentiske miljøer, som her hos Sælen møbler i Bergen. Foto: Agnete BrunVis mer

MAGASINET (Dagbladet): - Få den mannen tørr i en fart!

Det var helt i slutten av november, for nøyaktig et år siden, og termometeret viste pluss halvannen grad. Bjørn Sundquist hadde tatt alle forholdsregler for å unngå å bli forkjølet, men nå sto han der, oversprøytet av iskaldt vann. Ingen drømmesituasjon, verken for stjernen sjøl eller noen av de andre involverte.

Produsent Maria Ekerhovd så bekymret ut. Det er akkurat slike situasjoner en filmprodusent forsøker å unngå. Å være på location der store verdier kan bli skadet - og å dusje en skuespiller som allerede brygger på en forkjølelse med iskaldt vann. «Nervepirrende», sa hun stille.

Og Sundquist sjøl, hva tenkte han? Pytt. Han trakk på skuldrene. Den erfarne skuespilleren hadde blitt utsatt for større prøvelser tidligere. Mange ganger.