En fascinerende balanseøvelse

Hanne Kolstø er både utforskende og lettfattelig.

Foto: HES.
Foto: HES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Sykkylvingen Hanne Kolstø har jammen holdt dampen oppe siden solodebuten i 2011; dette er hennes tredje plate på like mange år. Men «Stillness And Panic» bærer ingen tegn på verken hastverk eller kreativ slitasje, tvert imot.

Det er en fascinerende balanseøvelse Kolstø utøver som artist og låtskriver.

«Stillness And Panic»

Hanne Kolstø

Plateselskap: Jansen Plateproduksjon / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Med litt eksperimentell rock, litt stemningsfull elektronika, litt dyster synth og litt florlett pop på toppen, fletter hun sammen detaljrike låter som på samme tid er utforskende og lettfattelige.

De trillende melodiene og stemmens avslappet runde, klare klang får det til å virke som verdens enkleste og mest selvfølgelige ting. Det er det ikke.

En fascinerende balanseøvelse

Lydbildet er hyllet inn i store tepper av kald klang, med en dyp bass rullende under det meste. I «The Clinch» vokser rytmene og de fjerne synthmelodiene rastløst framover, til de munner ut i et seigt crescendo av blåsere og dramatisk slagverk.

Men like gjerne får vi altså en flagrende lett popstund som «Someone Else», eller den spretne indie-discoen i «Don't Remember I Forgot You». Alt med like stø hånd.
Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer