Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Oslo symposium

En feiring av løgn, anti-vitenskap og elendig moral

Noen her som kjenner noen som driver med litt hykleriutdrivelse på si?

MEKTIGE VENNER: -  Denne samlingen har backing fra flere høytstående politikere (som burde skamme seg, forøvrig), skriver artikkelforfatteren om Oslo symposium, som starter i morgen. Her er statsminister Erna Solberg under et tidligere arrangement. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MEKTIGE VENNER: -  Denne samlingen har backing fra flere høytstående politikere (som burde skamme seg, forøvrig), skriver artikkelforfatteren om Oslo symposium, som starter i morgen. Her er statsminister Erna Solberg under et tidligere arrangement. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Meninger

I dag begynner en religiøs samling i Oslo som feirer elendig og ekskluderende moral fra bronsealderen, et dypt anti-vitenskapelig verdensbilde, ren løgn samt svindellignende virksomhet i stor stil. Her finner vi mange meninger som de fleste av oss føler at ikke hører hjemme i Norge i 2017. Og om de finnes, så skal de i hvert fall ikke påvirke politikken vår. Men denne samlingen har backing fra flere høytstående politikere (som burde skamme seg, forøvrig). Nei, det er ikke noen av de skumle imamene som Zeliha Dagli kaller «skjeggete skygger» som har fløyet opp fra kalifatet. Dette er Oslo Symposium, og det er kristent, norsk og rimelig blendahvitt. Jeg har en ganske voldsom trang til å stå utenfor med en eller annen plakat.

Her finner vi mennesker som mener at det utøves tvang mot kristne menigheter for å skape «et homoparadis i Norge», og at dette vil føre til «et islamisert Europa». Det var initiativtaker Bjarne Ystebø. Gratulerer med den. Den stadig krenkede Nina Karin Monsen kommer, men det er uvisst om hun vil bruke sin taletid på å fortelle oss at «ingen ønsker seg homofile barn» eller at gode, heterofile menneskers ekteskap blir «ugyldige» om homofile får den samme rettigheten, som hun tidligere har sagt da hun forsøkte å saksøke den norske staten for å få stoppet homofile ekteskap. Eller kanskje det holder for henne å igjen fortelle homofile at de må drive «utstrakt selvgransking». Men vær forsiktig med å si Monsen imot. Krenkingen er sterk i denne, som Yoda kanskje ville sagt det.

Den «enkle gutten fra Drammen» - apostelen Jan Hanvold - har siden 2001 samlet inn omtrent 1 milliard kroner gjennom sine omtrent 15 forskjellige selskaper, eiendommer og stiftelser. Han er stor mann på symposiet, og kristenkjendis fra TV-kanalen Visjon Norge. Ifølge NRK Brennpunkt er de mest ivrige giverne hans å finne blant minstepensjonister og uføre. Dette er jo noe vi kjenner igjen fra de store amerikanske multimillionærene som smykker seg med tittelen «predikant». Kanskje han dukker opp for å fortelle om hvordan det å konvertere til katolisismen er å bli «forført av djevelen»?

Men er man så uheldig å ha fått djevelen på besøk, så kan jo heldigvis Visjon Norge selv steppe inn med en hjelpende hånd. De kan fly inn folk fra hele verden som kan løse slikt (bruker de fly, tro? Eller flyr de?). Fra Florida kan man få besøk av apostel Guillermo Maldonado, som kan bedrive utdrivelser av onani-, homofili- og pornografidemoner. Han fikser sikkert dette med katolisisme også. Den katolske kirke og sex`en som Maldonado fokuserer på er jo nærmest synonymer. Fra Venezuela kommer Diony Baez innom for å be forbønn så barn faller i bakken som fluer på direkten. Et sjarmerende skue.

Alle har forsamlingsrett i dette landet. Og slik skal det være, selv om et sjokkerende antall nordmenn mener at det burde legges begrensinger på den retten for folk og organisasjoner de selv ikke liker. Men hva er det som gjør at norske politikere vil settes i forbindelse med slikt som dette? Og hvordan i alle verden unngår de å betale en politisk pris for det i det sekulære og meget ateistiske Norge? Store deler av kristen-Norge tar jo resolutt avstand fra det, og takk for det. Så hvorfor ikke politiker? Er det virkelig fremdeles nok stemmer å sanke på å omgi seg med homohatere og djevelutdrivere til at det er verdt risikoen? For de er neppe der for å gi motstand, politikerne våre.

Jeg blir veldig glad om deltaker Torbjørn Røe Isaksen – som jeg på mange måter har veldig sans for – stolt strider opp på podiet og med barytonrøst proklamerer til de fremmøtte at «nå må dere pokker meg ta en valium». Eller om Knut Arild Hareide på sitt vanlige halvhviskende men insisterende og fremoverlente vis forsøker å lokke flokkens meninger inn i det 21. århundre. Men jeg har av en eller annen grunn mine tvil om at det kommer til å skje. Vi får nok se lite konfrontasjon, men desto mer skraping. Skraping foran arrangører med meninger som de samme politikerne fordømmer sterkt når de kommer fra andre. Noen her som tror deltaker Listhaug smilende ville stilt på scenen for å ære en imam med slike uttalelser bak seg? Ikke jeg heller. Men Hanvold har hun ikke hatt problemer med å dele scene med tidligere. Men hun har jo også blitt bedt for av tidligere nevnte Maldonado, og tok ikke avstand fra hans demonutdrivelser den gang.

Noen her som kjenner noen som vet om noen som driver med litt hykleriutdrivelse på si?

PS. Hvor deilig er det ikke for en ateistisk rabulist å få kjefte litt på kristendommen i dagens Norge? Så risikofritt og trygt. Så mykt og varmt. Så veldig, veldig venstre, liksom. Så godt det er å kunne ta i litt om religion uten å få hele kroppen farget blå av stempling med de verste navn vi har i språket. For du vet hva som ville skjedd om jeg hadde skrevet det samme om …. skavviseh ….. Buddhismen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media