DEBATT

Debatt: Oslo symposium

En feiring av løgn, anti-vitenskap og elendig moral

Noen her som kjenner noen som driver med litt hykleriutdrivelse på si?

MEKTIGE VENNER: -  Denne samlingen har backing fra flere høytstående politikere (som burde skamme seg, forøvrig), skriver artikkelforfatteren om Oslo symposium, som starter i morgen. Her er statsminister Erna Solberg under et tidligere arrangement. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MEKTIGE VENNER: -  Denne samlingen har backing fra flere høytstående politikere (som burde skamme seg, forøvrig), skriver artikkelforfatteren om Oslo symposium, som starter i morgen. Her er statsminister Erna Solberg under et tidligere arrangement. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I dag begynner en religiøs samling i Oslo som feirer elendig og ekskluderende moral fra bronsealderen, et dypt anti-vitenskapelig verdensbilde, ren løgn samt svindellignende virksomhet i stor stil. Her finner vi mange meninger som de fleste av oss føler at ikke hører hjemme i Norge i 2017. Og om de finnes, så skal de i hvert fall ikke påvirke politikken vår. Men denne samlingen har backing fra flere høytstående politikere (som burde skamme seg, forøvrig). Nei, det er ikke noen av de skumle imamene som Zeliha Dagli kaller «skjeggete skygger» som har fløyet opp fra kalifatet. Dette er Oslo Symposium, og det er kristent, norsk og rimelig blendahvitt. Jeg har en ganske voldsom trang til å stå utenfor med en eller annen plakat.

Her finner vi mennesker som mener at det utøves tvang mot kristne menigheter for å skape «et homoparadis i Norge», og at dette vil føre til «et islamisert Europa». Det var initiativtaker Bjarne Ystebø. Gratulerer med den. Den stadig krenkede Nina Karin Monsen kommer, men det er uvisst om hun vil bruke sin taletid på å fortelle oss at «ingen ønsker seg homofile barn» eller at gode, heterofile menneskers ekteskap blir «ugyldige» om homofile får den samme rettigheten, som hun tidligere har sagt da hun forsøkte å saksøke den norske staten for å få stoppet homofile ekteskap. Eller kanskje det holder for henne å igjen fortelle homofile at de må drive «utstrakt selvgransking». Men vær forsiktig med å si Monsen imot. Krenkingen er sterk i denne, som Yoda kanskje ville sagt det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer