Filmanmeldelse: Musikalen «In the Heights»

En fest av en film!

«In the Heights» fortjener å bli sett på kino, gjerne som vorspiel til en utekveld i nyåpnet by.

IN THE HEIGHTS: Broadway-musikalen har blitt til en festfylt sommerfilm. Se traileren / SF Studios Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets store sommerfilm viser at asfaltjungelen i New York kan være like het og fargerik som en hvilken som helst paradisøy.

Akkurat som «Mamma Mia!» var «In the Heights» en populær teatermusikal før den ble omgjort til film. Opphavsmannen er multitalentet Lin-Manuel Miranda, som også stod bak Broadway-megasuksessen «Hamilton». Han er grundig prisbelønt for begge to, men for det norske publikummet er han kanskje aller mest kjent for rollen som Lee Scoresby i «His Dark Materials».

«In the Heights» var den aller første musikalen han skrev. Den kan sees som en festfylt kjærlighetserklæring til Washington Heights, området nord på Manhattan, som de siste tiåra særlig har vært befolket av latinamerikanske immigranter.

Usnavi og drømmen hans

I hovedrollen finner vi den unge bodega-eieren Usnavi (Anthony Ramos) - oppkalt etter teksten på et marinefartøy som faren hans fikk øye på da han ankom «Nueva York» fra Den dominikanske republikk. Der den nå avdøde faren drømte om Amerika, drømmer Usnavi om å reise tilbake til hjemlandet og gjenåpne farens gamle strandbar, «El Suenito» - den lille drømmen. Han må bare få overtalt sine nærmeste til å bli med: Den unge fetteren Sonny og abuela Claudia, som har vært reservebestemor for hele nabolaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer