En filmatisk quiz-konkurranse

Du vil svare på filmspørsmål. Men hvem skal få stille spørsmålene?

«BUZZ» HAR LENGE hatt et quizhegemoni hjemme i stuene hos folk, men nå prøver jaggu Microsoft å snike seg inn der også, med noe som ved første (og andre) øyekast mest av alt minner om en ren blåkopi av «Buzz».

Med «Scene It? The Movie Trivia Game» har Microsoft hentet et svært populært amerikansk dvd-brettspill over på spillkonsollen, og slenger samtidig fire buzzere med på kjøpet. Disse er tilnærmet helt like som de vi finner i «Buzz», men er heldigvis trådløse.

Samtidig som Microsoft prøver seg på filmquiz, kommer Sony med «Buzz! The Hollywood Quiz», og dermed er konkurransen komplett. Hvilket spill skal du velge dersom du vil ha filmquiz i stua (og har konsoller nok til å velge)?

UTGANGSPUNKTET for «Scene It» er et litt annet enn for «Buzz», ved at spillet rettes mot dem som kan litt mer om film. «Buzz» er først og fremst en familieopplevelse, noe som understrekes ved at spillet er helt oversatt til norsk, og at noen av spørsmålene kan bli litt vel trivielle.

«Scene It» foregår derimot utelukkende på engelsk, og byr på spørsmål som gjerne krever at du har en sunn interesse for film - først og fremst amerikansk.

Begge spillene benytter seg av både bilder og videoklipp, men «Scene It» er hakket mer gjennomført på dette området. Her er gjerne gjenstander eller personer manipulert ut av scener, scener som er gjentegnet med barnehånd, uferdige filmplakater og andre grep som fungerer svært godt på tv-skjermen.

«Buzz» kan på sin side by på flere spørsmål enn «Scene It», med over 5000 mot over 1800 - men vi har fortsatt til gode å føle at spillene gjentar seg selv.

HVERT SITT spill til hver sin målgruppe er vel strengt tatt konklusjonen her. Skal du samle en filminteressert vennegjeng i godt voksen alder, er «Scene It» klart å foretrekke. Vil du derimot ha en hyggelig filmquiz med hele familien, er «Buzz» et trygt alternativ.

<B>FOR DE MER VOKSNE: «Scene It! Lights, Camera, Action!»
<B>FOR FAMILIEN: «Buzz! The Hollywood Quiz».