En fluevekter i animasjonsfilmklassen

Lite originalt om tre fluer på romferd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Et lite steg for mennesket, men et stort sprang for menneskeheten». Få begivenheter er blitt dekket så grundig som månelandingen i 1969. Og nå har du mulighet til å se det hele om igjen, sånn halvveis nøye fortalt, gjennom øynene på tre små fluer - i 3D.

«Fly meg til månen» handler om tre fluevenner som kjeder seg. NASA er i ferd med å skyte opp Apollo 11 og fluegutta lurer seg med i raketten. Her skjer det spennende ting som at en ledning løsner og at Buzz Aldrin slår etter dem med neven. Hjemme besvimer fluemor gang på gang av bekymring, men egentlig er hun stolt av fluegutta, som hele insektslekta følger på TV. I tillegg prøver noen sovjetiske spyfluer å stikke kjepper i hjulene for Amerikanerne, som selvfølgelig ikke lar seg pille på nesa. Litt animert imperialisme, altså.

Det er tydelig at agendaen her er å fortelle de yngste om måneferden. Neil Armstrong gjør en opptreden mot slutten av filmen og forklarer oss at fluer selvfølgelig ikke kan fly på månen, men at begivenheten har hatt enorm betydning for menneskeheten. Takk, sier han, for de modige menn. Og sikter mot seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer