En følelse av sommer året gjennom

BigBang tar for seg av rockens gullalder på sin nye plate.

GJENBRUK: Tittelen på BigBangs åttende plate er inspirert av skiltet til et bilopphuggeri. Trion beviser med hell at det kan gjøre gamle deler til nye. Foto: Øyvind Rønning
GJENBRUK: Tittelen på BigBangs åttende plate er inspirert av skiltet til et bilopphuggeri. Trion beviser med hell at det kan gjøre gamle deler til nye. Foto: Øyvind Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Øystein Greni har i følge ham selv vært gjennom en tøff periode i privatlivet før og under innspillingen av BigBangs åttende plate. 

Resultatet er allikevel noe ganske annet enn hva man normalt sett forventer når vonde ting skal gjennom katalysatoren.

«Epic Scrap Metal» er et overraskende humørfylt, tilbakelent og livsbejaende album.

Her høres det ut som om Greni & co har latt alt som smaker av regelverk fare, stupt ned i rockearkivet og plukket med seg det som har sett gøyalt ut. Platen har nemlig blitt en feiring av rockens mangefasetterte uttrykk.

Fargesprakende Slikt kan det fort bli mye moro av dersom man har mannskap til å behandle disse strømningene på en spennende måte.

Nøkkelen er å få det til å låte som den naturligste tingen i verden, og det klarer Greni og gjengen med bravur. Enten det er snakk om salte veskysttoner, Tom Petty-aktig folkrock eller drønnende tungrock i gate med Led Zeppelin og Blue Cheer.

Fra de vare tonene til «Everybody And Their Broken Hearts», via kabrioletanthemet «Cigarette» til det storslagne tittelkuttet, loser Greni lytteren gjennom en fargesprakende musikalsk reise uten å miste oppmerksomheten noen steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer