DEBATT

Listhaug i Sverige:

En forklaring til Söta bror

Beklager for at vi roter slik om dagen. Forhåpentligvis klarer vi å rydde opp i rotet om to uker.

PÅ REISE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte i dag Sverige og den beryktede forstaden Rinkeby. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PÅ REISE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte i dag Sverige og den beryktede forstaden Rinkeby. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Sverige, beklager at det virker som om vi roter litt om dagen. Vår integreringsminister ville komme på besøk for å vise nordmenn hvor forferdelig Sverige er. Så fikk dere visstnok beskjed fra norsk hold om at ministeren ikke representerer den norske regjeringa allikevel.

Det er en litt uvanlig form for diplomati, men så har også Norge en uvanlig regjering. Vi har nemlig i fire år hatt et nytt styresett, kalt «blåblå regjering». Denne styringsmodellen er basert på at fire partier som misliker hverandre sterkt, later som om de ikke styrer landet sammen.

Statsministeren fra Høyre later som om det ikke har noe å si hva ministeriene hennes sier, så vi må alltid dobbeltsjekke hva regjeringa egentlig mener. Regjeringspartiet FrP later som om de ikke sitter i regjering, og sier stort sett hva de vil. De to støttepartiene Venstre og KrF sier at de avskyr regjeringa (eller i alle fall deler av den) og vil ikke anerkjenne at de støtter regjeringa. I disse dager går de til valg på å kaste regjeringa og på å gi den fire nye år, samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer