- En formidabel kunstnerisk utvikling

Nå kommer de nye, norske dramatikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - I år vurderte vi 42 tekster. Det vil si at det i snitt nesten produseres én ny, norsk tekst i uka. For meg er det i seg selv en helt formidabel, kunstnerisk økning, sier Harry Guttormsen.

Han er dekan ved fakultet for scenekunst, Kunsthøgskolen i Oslo, og sitter i juryen til Ibsenprisen: Norges eneste dramatikerpris, som deles ut 20. mars. For første gang har juryen nominert tre dramatikere før prisen deles ut.

- Vi samlet oss først om ni dramatikere, før vi diskuterte oss ned til seks og siden tre. Jeg har hørt fra tidligere juryer at de måtte lete etter den ene, gode kandidaten. Det sier noe om nivået på årets dramatikere, mener Guttormsen, som har sittet i juryen i to år.

En ny generasjon

Han får støtte fra Franzisca Aarflot. Hun er teatersjef ved Det Åpne Teater, som jobber med å utvikle og framføre ny, norsk dramatikk.

- Allerede for tre år siden begynte vi å snakke om at nå kommer en ny generasjon dramatikere som vil gjøre seg bemerket på de store scenene. Og nå har det begynt å skje, sier hun og viser til dramatikere som Maria Tryti Vennerød, Liv Heløe, Erlend Sandem og Arne Lygre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.