En fot innenfor

Det er ingen grunn til å skremme med vårt ønske om å gjøre det lettere å ansette arbeidsledig ungdom i midlertidige jobber.

SOLSTIKK:  - Når LO-leder Gerd Kristiansen (avbildet) bruker svulstig retorikk ved å karakterisere våre forslag som «en krigserklæring», håper jeg den stekende sommervarmen må ta noe av skylden, skriver Eriksson. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SOLSTIKK: - Når LO-leder Gerd Kristiansen (avbildet) bruker svulstig retorikk ved å karakterisere våre forslag som «en krigserklæring», håper jeg den stekende sommervarmen må ta noe av skylden, skriver Eriksson. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens forslag om å gi generell adgang til midlertidig ansettelse i ni eller eventuelt tolv måneder, har skapt til dels stor debatt. Det er flott! Jo flere som engasjerer seg, jo bedre er det. Allerede i regjeringsplattformen varslet vi at vi ønsket «å legge til rette for et åpent arbeidsliv, blant annet gjennom å utvide adgangen til bruk av midlertidige ansettelser...» Det eneste som derfor overrasker meg nå, er at LO-leder Gerd Kristiansen og en del andre kritikere er overrasket. Hva hadde de forventet? At regjeringen ikke hadde til hensikt å holde det vi lover i plattformen? At det bare var tomme ord?

Da undertegnede og LO-lederen i november i fjor spaserte langs Akerselva i følge med VG, diskuterte vi blant annet midlertidige stillinger. Den gang lovte Kristiansen at hun ville ha en konstruktiv tilnærming til saken. Når hun nå bruker svulstig retorikk ved å karakterisere våre forslag som «en krigserklæring» og spiller på frykt ved å advare mot et samfunn av løsarbeidere, håper jeg den stekende sommervarmen må ta noe av skylden. Fast ansettelse skal selvfølgelig fortsatt være hovedregelen i arbeidslivet. LO-toppenes skremsler om et arbeidsliv av løsarbeidere, gjør at tankene mine går til de omflakkende, fattige rallarene som bygde ut Norges kommunikasjon på 1800- og starten av 1900-tallet. Fiffig retorikk, vil noen si, men skremmebildet ligger fjernt fra det trygge og familievennlige arbeidslivet regjeringen legger opp til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer