Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En fotballthriller

Overbevisende thriller om fotball og en terrorbombe.

BOK: Krimheltene Carol Jordan og Tony Hill er mest kjent fra tv-serien «Arr i sjelen», men de dukket først opp i Val McDermid-thrilleren «Sirenenes sang».

I «Under blødende hender» er de tilbake for femte gang, i en historie som omfatter en forgiftet fotballspiller og et bombeangrep mot en fotballstadion.

Utspekulert

Val McDermid står høyt på listen over dyktige spenningsforfatterne, og spesielt bøkene om psykolog Tony Hill og kriminalsjef Carol Jordan hører hjemme i kategorien sinnssykt utspekulerte. Det uttrykket gjelder også for «Under blødende hender», hvor evnene til Hill og Jordan settes på harde prøver.

Stakkars Tony får også andre prøvelser, han blir angrepet med øks av en pasient og blir sengeliggende, noe som gjør ham til et lett offer for hans langt fra kjærlige mor. Tilbakeblikkene på Tonys barndom gir overraskende bakgrunnsinformasjon om den uvanlige oppveksten hans.

Ricinforgiftning

Ellers er det mye fotball i «Under blødende hender», stjernespilleren Robbie Bishop på (det fiktive) laget Bradfield Victoria blir lagt inn på sykehus med noe legene tror er en luftveisinfeksjon. Men tilstanden hans forverrer seg, og ingen diagnoser stemmer før en lege påpeker at han har alle tegnene som tyder på ricinforgiftning. Deretter eksploderer ei bombe på lagets hjemmebane under en kamp, og terrorpolitiet rykker med stor tyngde inn på Carol Jordans enemerker.

«Under blødende hender» er en svært overbevisende thriller, hvor Val McDermid nok en gang viser hvor god hun er til å lage innviklede og troverdige plott. Kombinasjonen fotball og terror er en virkelig høyeksplosiv leseopplevelse, dette er en av de fire-fem helt uunnværlige spenningsromanene denne våren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media