En fryd

Varm og rørende evergreen-parade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Harald Heide-Steen Jr. har vært åpen om den uhelbredelige kreftsykdommen han sliter med, noe han også tilkjennegir i en kort tekst på coveret til denne utgivelsen.

Likevel trenger humoren igjennom, i formuleringer som «lungekreft og standardlåter hører liksom ikke sammen» og «tross alt det vonde og leie... vi brukte ’Lungekraft’ som arbeidstittel».

Lyst budskap

Sangeren Harald Heide-Steen er kommet i skyggen av den nyskapende komikeren ved samme navn. Men han har gjort konserter fra tid til annen opp gjennom karrieren, og vi som har fulgt ham, husker med glede den fantastiske «Mirage» på LP-en «Livaktig at the Kaffistova» eller kultklassikeren «Harald synger griseviser». Og nå omsider en hel CD der Harald Heide-Steen Jr.’s sterke rytmikk og musikalitet er foreviget. En intens og følsom plate – svært dyktig gjennomført i alle ledd.

Påfallende er det håpefulle budskapet i det eviggrønne musikalske materialet som blir benyttet. Heide-Steens Jr.’s lyse vokal glir uanstrengt inn i melodier og tekster. Han behersker til fulle kunsten å holde tilbake og la uttrykket stige fram gjennom understatement og timing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer