En fullsatt Kampen kirke tok farvel med Jon Bing

Avskjed i fiolett kiste.

FARGERIK: Den frodige og fantasifulle Jon Bing ble bisatt i en kiste malt i hans favorittfarge, fiolett. Fredagens seremoni etterlater liten tvil om at Bing vil bli dypt savnet, både som jurist, skjønnlitterær forfatter, kollega og venn. 
Foto: Nina Hansen
FARGERIK: Den frodige og fantasifulle Jon Bing ble bisatt i en kiste malt i hans favorittfarge, fiolett. Fredagens seremoni etterlater liten tvil om at Bing vil bli dypt savnet, både som jurist, skjønnlitterær forfatter, kollega og venn. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antagelig hadde de færreste av de frammøtte sett en fiolett kiste stå framme ved alteret i en bisettelse.

Men dette var altså Jon Bings favorittfarge, så slik måtte det bli.

Kista bidro til å tegne bilde av den fantasifulle og fargerike Jon Bing, mannen som elsket elefanter til de grader at han eide rundt 300 slips med elefantmotiv.

Små, vennlige fallskjermer Bing var en forunderlig blanding av høytflygende dikter og jordnær jurist, en mann så mangfoldig at det «nesten ikke er til å begripe», som hans venn og medarbeider Tor Åge Bringsværd uttrykte det under fredagens bisettelse.

Tjukke snøflak dalte som små, vennlige fallskjermer over den vakre trehusbebyggelsen på Kampen mens slekt, venner og kolleger av Jon Bing fylte den vakre, nygotiske murkirken fra 1882.

Mens man satt der på benken og lyttet til Pink Floyds «Wish You Were Here», Peter Dass' «Herre Gud, ditt dyre navn og ære» eller Olle Holmgren som framførte Anne Grete Preus' «Ro meg over», slo det en at denne kirken - i likhet med Jon Bing - står for en klippefast tradisjon og en frodig modernisme på samme tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer