En gammel rockegris

Med fare for å spre døvhet langt inn i den stille uke, gjestet støymonsteret Motörhead Oslo seint i går kveld. Døve ble vi, om ikke fullt så imponerte over den gamle rockegris Lemmy som tidligere

51 år gamle Lemmy har ledet Motörhead-skuta i snart 22 år. Det har vært mye morro underveis, men hverdagene er uunngåelige innimellom. I går for eksempel, da Lemmy omtrent måtte skjelle ut publikum før de ga lyd fra seg.

En luring

En eller annen luring har sagt at det i realiteten bare er fire rockeband på kloden, Ac/Dc, ZZ Top, Ramones og Motörhead. Vedkommende tok vel litt hardt i, men Motörhead er utvilsomt et klassisk rock'n'roll-band der de larmer avgårde med full speed og volum på 11.

Plagsom snakking i baren er således et ikke-problem når Lemmy stiller seg opp i kjent positur og grynter sine hits ut til et trofast (og denne gangen tamt) publikum.

Overraskelsene er få, men slik skal det vare. Like høyt, like fort, like bråkete og like drivende rock'n'roll som alltid - det er det man ønsker seg og det er det man får. Eller som Lemmy selv sier det i introen til en låt:

- Jeg vil alltid ha mer. Det er vel noe med min personlighet.

Helvetes bøttebanker

De siste åra har også Lemmy vært så heldig å ha den rasende dyktige bøttebankeren Mickey Dee (eks-King Diamond) med på laget. I går var han god drahjelp for far sjøl på en halvgrå mandag.

Undertegnede husker hvor imponert han ble over Motörhead da de spilte på samme sted vinterferien 1991, og den samme følelsen satt der ikke helt i går. Gutta i lær drakk mengder med øl for å komme i den rett støykåte macho-stemningen, men religiøst ble det aldri.

Men for all del, den gode sitringen var ikke til å unngå under den urrockete «Going To Brazil» og i Lemmys svært lidenskapelige «Killed By Death». Neida, mannen er ikke dø(v) ennå ...