En gang var de et fantastisk morsomt rockeband

Nå har The Darkness nullstilt seg, og låter slett ikke verst.

Foto: Warner.
Foto: Warner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Suksesshistorien til The Darkness fikk en relativt abrupt avslutning.

I 2003 gikk bandet fra å spille svette londonklubber til store arenaer på bare få måneder. Grunnen het «Permission to Land». Et album proppet med gullkantede rockeriff og en livsglede sjangeren ikke hadde sett på et par tiår.

Stormannsgalskapen tok dem fort og AC/DC og Thin Lizzy ble byttet ut med kremgul Meat Loaf-pastisj. Da raknet det for bandet og især frontfigur Justin Hawkins.

Tilbake i gammel form Åtte år etter forrige album er de tilbake i gammelt lende. «Hot Cakes» er The Darkness slik vi lærte å kjenne dem, med ufiltrert grovishumor, høye gitarføringer og halsbrekkende falsettharmonier.

Det går ikke mer enn 40 sekunder inn i AC/DC-tyvlånte «Every Inch of You» før Justin Hawkins proklamerer «suck my...». Det låter tett, effektivt og ganske breialt. Slik man foretrakk sin klassiske hardrock i 1976, og der står den støtt også i 2012.

Singelen «Nothing's Gonna Stop Us» parafraserer både Elton John og Queen i refrenget, mens «Livin' Each Day Blind» er en fantastisk powerballade i god gammel T. Rex-tradisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer