Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«En ganske snill mann» til Kosmorama

Hans Petter Molands prisvinner får norgespremiere i Trondheim.

PUBLIKUMSFAVORITT: Hans Petter Molands «En ganske snill mann» fikk forrige uke publikumsprisen under filmfestivalen i Berlin. FOTO: Paradox
PUBLIKUMSFAVORITT: Hans Petter Molands «En ganske snill mann» fikk forrige uke publikumsprisen under filmfestivalen i Berlin. FOTO: Paradox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For bare noen dager siden dro Hans Petter Molands «En ganske snill mann» hjem publikumsprisen under filmfestivalen i Berlin.

Nå er det klart at den nye komedien, som har Stellan Skarsgård i hovedrollen, får Norgespremiere under Kosmorama i Trondheim.

- Et lykketreff! Det er bare helt nydelig å få en film som alle inntil nylig ikke trodde skulle få premiere her til lands før til høsten. Vi hadde nesten avskrevet den som Haugesund-mat. Men så viste det seg at luringene som har laget den hadde Berlin-planer hele tida, sier Kosmorama-direktør Ola Lund Renolen fornøyd til Dagbladet.

Blir æresgjest
Norgespremieren blir en stor festforestilling mandag 15. mars. Ordinær kinopremiere er fire dager seinere.

Og når de først får den sjette langfilmen hans, klinker Kosmorama like gjerne til og utnevner Moland til festivalens æresgjest.

- Vi har alltid ønsket å ha en æresgjest, og ønsker å gjøre stas på Moland. Ved siden av Bent Hamer en han den norske regissøren som har hatt jevnest og sterkest produksjon over tid.

Moland-marathon
For å understreke dette setter Kosmorama opp en egen Moland-marathon lørdag 13. mars. Regissørens fem tidligere spillefilmer skal vises som én forestilling på elleve timer, fra klokka 13 til midnatt.

- Vi starter med «Secondløitnanten» og jobber oss framover. Vi har diskutert om vi skal ha servering og premiere de som ser alle filmene.

Sammen med «En ganske snill mann»-produsent Finn Gjerdrum skal Moland også lære bort noen Berlin-triks.

- Vi ønsker at folk i bransjen skal dele erfaringer, så de skal gi noen råd om hvordan man går fram for å få filmene sine inn i hovedkonkurransene til de store festivalene.

ÆRESGJEST: Hans Petter Moland blir æresgjest under årets Kosmorama-festival i Trondheim. FOTO: REUTERS/Christian Charisius
ÆRESGJEST: Hans Petter Moland blir æresgjest under årets Kosmorama-festival i Trondheim. FOTO: REUTERS/Christian Charisius Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!