En garvet debutant

Hun er allerede bereist på Europas klassiske musikkscener, men skjelver foran debutkonserten i Gamle Logen i Oslo i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Debutkonserter er ikke hva de en gang var, flirer Birgitte Christensen (27) på kav nordlending.

- I gamle dager var debuten den store eksamenen. Slik er det ikke lenger. Men selv om du har stått på scenen mange ganger, er det et spesielt sus over den formelle debutkonserten. Hjertet klapper litt ekstra, sier hun.

Lanseringsstøtte

Nordlandsjenta fra den lille bygda Gildeskål debuterte som Nattens dronning i «Tryllefløyten» på Den Norske Opera i fjor, og siden har hun gjort en rekke konserter og operaopptredener i Norge og utlandet. Neste måned reiser hun til operaen i Innsbruck for ett års engasjement, med mezzosopranen Brigitte Fassbaender som mentor. Nyttårsaften deltar hun i gallafore-stillingen på Den Norske Opera.

- Men debutkonserten er bare min, og jeg gleder meg til å presentere hva jeg står for, sier Birgitte, som holder i alle trådene, fra repertoarvalg til musikernes påkledning.

Bruker hodet


I ryggen har hun lanseringsstøtte på 40000 kroner fra Rikskonsertene - og pedagoghjelp fra veteranen Ingrid Bjoner.

- Birgitte har en fantastisk stemme, hun er svært musikalsk, og - ikke minst - hun er flittig og bruker hodet. Hun kommer til å nå langt, sier Ingrid Bjoner, som valgte å jobbe med den unge sopranen fra første gang hun hørte henne på Norges Musikkhøgskole. Nå har de samarbeidet i åtte år.

Birgitte Christensen synger et repertoar av Mozart, Strauss, Rossini, Kvandal, Turina og Yanov-Yanovsky i Gamle Logen. Med seg på scenen har hun 18 musikere.

FULLT TRØKK: - Jeg kjernner nervene, innrømmer sopranen Birgitte Christensen foran kveldens debutkonsert i Gamle Logen i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer