Pushwagner solgte popkunst for millioner

En gåtefull skikkelse går igjen i flere Pushwagner-malerier. Et av dem solgte for 1,3 millioner

Pushwagner solgte for rekordsummer de siste åra. Maleriet «Vertigo 23» ble solgt for 1,3 millioner.

VERTIGO: Mange mener at skikkelsen i vinduene på verket «Vertigo 23» forestiller Hariton Pushwagner selv, ettersom Terje «Pushwagner» Brofos som barn skadet seg og satt og så på barna som lekte utenfor gjennom et vindu. Om skikkelsen virkelig er ham, er ikke bekreftet eller fastslått. Foto: Galleri Pushwagner
VERTIGO: Mange mener at skikkelsen i vinduene på verket «Vertigo 23» forestiller Hariton Pushwagner selv, ettersom Terje «Pushwagner» Brofos som barn skadet seg og satt og så på barna som lekte utenfor gjennom et vindu. Om skikkelsen virkelig er ham, er ikke bekreftet eller fastslått. Foto: Galleri Pushwagner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maleriet «Vertigo 23» ble solgt under Pushwagners utstilling i Bergen i fjor sommer til den nette sum av 1,3 millioner kroner. Med det ble maleriet det dyreste Pushwagner-verket noensinne.

Det forteller administerende direktør Rolf Stavnem for Galleri Fineart, som har hatt flere store utstillinger med Pushwagners kunst de siste åra. Nyheten om Terje «Pushwagner» Brofos bortgang ble kjent tirsdag ettermiddag.

På salgstoppen

- Vi har jobbet tett på Pushwagner de siste åra, og utstillingen i Bergen i fjor var den siste utstillinga som Pushwagner gjorde hos oss. Det ble også den siste store utstillinga han hadde mens han levde, sier Stavnem, og legger til:

- Har har vært den desidert bestselgende kunstneren vi har hatt de siste sju til ti åra. Og det er et stort gap: Det er nok ganske langt ned til nummer to på den lista.

Pushwagner er blitt kjent for sin popkunst, grafiske og fargerike litografier som ofte er overdrevne og detaljrike. Han produserte også digital grafisk kunst og malerier. Utstillingene har omsatt for flere millioner.

Skikkelsen i vinduet

De siste åra har verdien på Pushwagners kunstverk økt betraktelig. Av alt som er blitt solgt, er det kunstverket «Vertigo 23» som foreløpig topper lista som det dyreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer