En gave til fansen

Av ren omtenksomhet gir Ryan Adams ut demosamlingen «Demolition».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da den amerikanske country-rockeren Ryan Adams (27) besøkte Norge i fjor høst, delte han ut lp-er han hadde kjøpt i ei bruktsjappe. Denne uka gir han ut «Demolition», også det ment som en gave.

- «Demolition» er en samling for fansen. Her hører du meg kødde rundt i studio mellom innspillingen av «Heartbreaker» og «Gold». Jeg synes egentlig utgivelsen er omtenksomt gjort. Ryan Adams er en snill fyr, liksom, sier Adams til Dagbladet på telefon fra New York.

Heia Skandinavia

Seinere i høst tar han turen til Norge og Skandinavia. Bare han og kassegitaren.

- Jeg sniker meg til Skandinavia hele tida. Det er helt utrolig. Jeg elsker folket, været og språket. Jeg tror ikke jeg klarer å forklare det bedre enn at det er utrolig. Og dessuten liker jeg det politiske systemet.

Ryktene sier også at han er ute etter noe annet skandinavisk. Nærmere bestemt Leona, dattera til Arne Næss jr.

- Hehe. Hun betyr masse for meg, men mer enn det vil jeg ikke si.

Nytt på gang

Ukas utgivelse er den unge rockerens sjuende om du tar med åra som frontfigur i americanabandet Whiskeytown. Låtskrivertalentet har stort sett høstet gode anmeldelser, men mellom karakteristikker som nye Dylan og best-siden-Gram Parsons har en del kritikere - også her i Dagbladet - etterlyst litt sjølsensur i all produktiviteten.

- Vel, ser jeg noe interessant eller tenker på noe, så skriver jeg en låt og spiller den inn. Når jeg interesserer meg for noe, må jeg holde på hele tida. Hadde jeg likt tennis, hadde jeg vel spilt tennis hele tida også.

Og Ryan Adams fortsetter i samme tempo. Han har allerede startet innspillingen av sitt neste studioalbum. Framgangsmåten er å skrive noen låter og ta det som det kommer.

- Jeg har satt av ei uke så får vi se. Albumet er vel ferdig før jul. Hvis jeg skal gjette retningen, blir dette et mer romantisk album enn før. Jeg har lært meg å skrive rett fra hjertet. Beth Orton lærte meg det.

HEIA SKANDINAVIA: Ryan Adams mener språket, folket og været (!) er utrolig her i Skandinavia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer