«Arkitekturopprøret»:

- En gave til hele byen

Aktivistene i «Arkitekturopprøret» har gått hardt ut mot moderne nybygg. Nå er de på leting etter tomt til et eget, klassisistisk byggeprosjekt med 20 millioner kroner på bok.

BYGGER SELV: Arkitekturopprøret har inngått et samarbeid med arkitekt Aleksander Borg Pedersen og er nå på leting etter tomt i Oslo og Viken med planer om å bygge et boligkompleks med klassisk stilpreg. Arkitektens skisse viser hvordan bygget muligens vil se ut. Skisse: Aleksander Borg Pedersen
BYGGER SELV: Arkitekturopprøret har inngått et samarbeid med arkitekt Aleksander Borg Pedersen og er nå på leting etter tomt i Oslo og Viken med planer om å bygge et boligkompleks med klassisk stilpreg. Arkitektens skisse viser hvordan bygget muligens vil se ut. Skisse: Aleksander Borg Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av det siste året har den estetiske arkitekturbevegelsen «Arkitekturopprøret Norge» skapt debatt med 59 500 følgere på Instagram. Arkitekturopprøret hevder at de har et ønske om å gjøre arkitektur «vakkert igjen» og har fokus på å fremme klassisk arkitektur. Kontoen drives av psykolog Saher Sourouri og Erik Holm.

I et innlegg på Facebook skriver Arkitekturopprøret at de nå er på jakt etter tomt for egne utbyggingsprosjekter. Sourouri forteller Dagbladet at dette er et samarbeid mellom Arkitekturopprøret og arkitekt Aleksander Borg Pedersen.

- Vi har flere prosjekter i planene. Det ene er med Pedersen og hans investorer. De andre prosjektene tenker vi å realisere selv. Vi vil da være i dialog med investorer og bruke crowdfunding, sier Sourouri til Dagbladet.

Flere prosjekter i planene

- Arkitekturopprøret la for to uker siden ut en spørreundersøkelse på Instagram. 70 prosent av kontoens følgere sa da at de var villige til å støtte prosjektet med minst 100 kroner i måneden over en periode på minst to år, forteller Sourouri.

Sourouri sier at utbyggingsprosjektet vil være en forlengelse av Arkitekturopprørets nåværende arbeid. Ifølge ham har Arkitekturopprøret et ønske om å bygge boliger i høy kvalitet med elementer som blant annet romsligere rom, større takhøyde og innvendige boder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer