- En gave til Potter-fansen

Ny bok verdenslansert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag tidlig ble «Skalden Skurres historier» sluppet i norske bokhandler. Det blir etter all sannsynlighet årets julegave til Potterfansen.

Det er ingen ny Potter-bok vi snakker om, men en ny bok fra Potter-universet.

Verdenslansering

For den uinvidde eller litt glemske Potter-leser; «Skalden Skurres historier» (eng.: «The tales of Beedle the Bard») er en eventyrbok som spilte en sentral rolle i den siste Potter-boka. Der ble det fortalt at Hermine Grang hadde laget en ny oversettelse av de gamle og - for små hekser og trollmenn- svært kjente eventyrene. Og et av dem ble gjengitt i boka.

Nå har altså Rowling skrevet resten. «Skalden Skurres historier» verdenslanseres i 20 land i dag, og har et totalopplag på 7,5 millioner eksemplarer. Til sammenligning hadde «Harry Potter og dødstalismanene» et førsteopplag på 12 millioner.

Boka topper i skrivende stund bestselgerlista til nettbokhandelen Amazon.com (På 2. til og med 6. plass ligger for øvrig ulike bøker fra Twilight-serien, som har blitt omtalt som Potter-seriens arvtaker.). Den norske oversettelsen ligger på andreplass på lista til Bokkilden.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.