KOMMENTARER

En god gammaldags floke

Frp skal få oss til å tro at det er de som skal løse bompengekrisa. Ikke la deg lure - det er de som står i veien for en løsning.

TRENGER EN LØSNING: Finansminister Siv Jensen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2019. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENGER EN LØSNING: Finansminister Siv Jensen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2019. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Bompengelista i Bergen får nok en rekordmåling - denne gangen som aller størst. Fremskrittspartiet i byen er nede på 2,7 prosent.

1. juni kommer de nye bommene på plass i Oslo. Hva skjer da?

Bompengedebatten er plutselig blitt en altoverskyggende politisk sak. Alarmen har gått, og det er kanskje like greit - bortsett fra i Bergen, hvor byens innbyggere nå virker klare til å legge byens framtid i hendene på et parti med åtte hovedmål for de neste fire åra, hvorav seks er bompengerelaterte. (Litt nedover i programmet skriver de at de vil bygge «tilstrekkelig mye» sykehjemsplasser.)

For landet og den politiske debattens del er det likevel ok med et lite bompengeoppgjør. Sannheten er nemlig at styringen av bompenger og veirelaterte avgifter er på vei ut i grøfta, og de som styrer den ser ikke ut til å ville rette opp kursen.

Veien fra et gammaldags, fossilt transportsystem og over til et utslippsfritt er bare planlagt stykkevis og delt. Finansieringen av den er helt i det blå.

Fremskrittspartiet forsøker å gi inntrykk av at de nå prøver å få kontroll på situasjonen, men faktum er at det er de som har skapt den. Deres forslag til løsninger de siste ukene har vært

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer