En god muslim

Langt skjegg og kjortel gjør en ikke automatisk til en god muslim.

DELTOK: Arfan Bhatti var en av et tjuetalls demonstranter foran Stortinget forrige uke. Foto: John T. Pedersen
DELTOK: Arfan Bhatti var en av et tjuetalls demonstranter foran Stortinget forrige uke. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når mennesker som Hege Storhaug, Christian Tybring-Gjedde og Arfan Bhatti skal holde appeller og taler, kan det ofte bli både tragikomisk, latterlig og veldig veldig flaut for veldig mange av oss norske medborgere.

I lørdagens nettutgave av Dagbladet kunne vi lese at Mohyeldeen Mohammad kaller Abid Raja for en apostat og sier at han ikke kan tale på vegne av muslimer. Hvem som rettmessig er talsperson for over 100 000 muslimer i Norge er nå en helt annen sak.

Bhatti og Mohammad, med deres lille tilhengergruppe på knappe tjue, er nå i hvert fall ikke kvalifisert til det. Å misbruke Guds navn på den måten de gjør, både i videoen og foran Stortinget, er ikke bare kvalmt men også veldig feil.

Krigen i Afghanistan har veldig lite med religion å gjøre. Krig handler generelt bestandig om ressurser. Å dra Gud inn i dette og bruke Hans navn som et ledd i å hjernevaske andre er ikke det religion er til for.

Ingen Gud og ingen religion har noensinne oppfordret til krig, ufred og forræderi. Islam gir følgende karakteristikk av en sann troende: «Og den nåderikes (sanne) tjenere er de som vandrer i ydmykhet på jorden, og når noen uvitende taler til dem, sier de: Salâm (fred) » (Koranen, 25:64).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer