En god nyhet for metal-glade spillere

«Brütal Legend» slippes til høsten.

(Dagbladet.no): Et av spillene som fikk lide da spillselskapet Activision Blizzard la ned spillstudioet Sierra, var «Brütal Legend».

Det etterlengtede metal-spillet har lenge vært under utvikling hos «Psychonauts»-skaper DoubleFine, der veteranen Tim Schafer står til rors.

Nyheten om at spillet ble kuttet ut slo ned som et sjokk for de som hadde gledet seg til det lenge, men det tok ikke lang tid før Schafer beroliget fansen på sine hjemmesider med at spillet fortsatt var under utvikling.

I en fersk pressemelding fra Electronic Arts kommer det fram at de har snappet opp rettighetene til spillet, som dermed får en utgivelse til høsten neste år. Spillet slippes på Xbox 360 og PlayStation 3.

- Gode nyheter!
«Brütal Legend» er et tredjepersons action-eventyr med Jack Black i hovedrollen som Eddie Riggs. Han er roadie for bandet Brütal Legend, men blir dratt tilbake i tid til «The Metal Age», der han må bygge en hær av rockere for å bekjempe en ond demon.

- Dette er gode nyheter! Folk hadde allerede begynt spekulere om sagaen om Eddie Riggs ville noen gang komme, men nå vil jeg tro at dette spillet, som rocken selv, vil leve evig!, sier Tim Schafer i pressemeldingen.

- «Brütal Legend» ser ut til å bli en glimrende prestasjon. Tim Schafer er kjent for noen av de virkelig store historiene og figurene i spillindustrien og med Jack Black som stemmen til Eddie Riggs, er vi veldig spente på å kunne hjelpe Tim og teamet hans i Double Fine til å lykkes, sier David DeMartini, senior administrerende direktør av EA Partners.

Kjente stemmer
I tillegg til Jack Black, er også Mötorhead-frontfigur Lemmy Kilmister, Rob Halford fra Judas Priest og Ronnie James Dio med på laget. Dette vil også gjenspeile seg i musikken, som blir like hard som Schafer selv ønsket.

Og skal vi tro Schafer - noe han tidligere har bevist at det er god grunn til - er det mye å glede seg til. Som han selv skriver:

- «Brütal Legend» is going to be the best f***ing game you have ever played. Please be patient, though. It's going to take us a little while to gather up every single piece of awesome there is in the world and put it in this game.

GIR STEMME: Jack Black gir stemme til hovedpersonen Eddie Riggs i «Brütal Legend», som kommer til høsten. Foto: AP Photo/Dan Steinberg
GIR STEMME: Jack Black gir stemme til hovedpersonen Eddie Riggs i «Brütal Legend», som kommer til høsten. Foto: AP Photo/Dan Steinberg Vis mer