Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En god plan

Først kom Håkan Hellstrøm. Nå kommer Theodor Jensen. Til Norge - med The Plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- NEI, FOR FAEN. Du kaller dette ungkarspoesi, hva? Se her, mann! Theodor Jensen, 26 år og relativt følsom, trekker armen sin opp. Han holder den opp for å bevise sin uskyld. Hånden glinser av gull. Theodor Jensen bærer den største gifteringen i Gøteborg. Det er sant. Og han vil ikke ha på seg at norske aviser skriver at han driver med ungkarspoesi.

DU HAR HØRT HAM skrike «Oh Merde Mon Amour, Can\'t you see that nothing\'s enough?» i hele høst. Stemmen har noen skavanker. Engelsken er ikke ren. Det låter litt skakt, kanskje. - I Sverige mener de at du er litt av en snubbe. - Jaaa...? - Ja, og så mener de at du «synger som en gammel bluesonkel som ikke har spist på flere dager, og som høres syk ut, sulten, ensom og sjelfull på en gang og akkurat når du synger «Merde! Mon Amour» finnes det ingen tvil om at dette er alvor, blodig alvor...» - Ja, visst søren er det blodig alvor. Det er ikke mange i populærmusikken som berører eksistensielle problemer lenger. De fleste i bransjen, i Sverige som i resten av verden, synger om damer og øl og om dårlige lørdager og om knulling. Og alt det der. Man trenger mennesker nå. Folk har jo problemer. De fleste rundt meg har problemer. De snakker om problemene sine hele dagen. Og da må man synge om dem. Om brytningene og om verdiløsheten og om utilstrekkeligheten. - Hvor sint er du egentlig? - Jeg er frustrert over en hel rekke saker og ting. Det svenske samfunnet er så betent at det svir langt inn i magen min. Det fungerer ikke slik jeg, og andre med meg, vil at det skal gjøre. Det er for mange som vil innta posisjoner, ta seg opp og fram i denne verden. Du vet, hierarkier og faenskap.

HÅKAN HELLSTRØM har marinedressen og Morrissey og ensomheten og Vasaparken. Theodor har Bob Dylan. - Jeg liker Bob. Men jeg plagierer ham ikke. Dessuten er jeg litt lei sammenligningene med Håkan. De påminnelsene, det er litt enerverende. Vi er glade for det han har gjort, han har banet vei for oss, vi elsker ham. Men vi har noe ganske annet på gang med The Plan. I bandet Broder Daniel var Theodor Jensen en av de som rystet Pop-Sverige med historier om drogerna og spriten og knarken som holdt på å knekke dem alle en gang på 90-tallet. Hjemme i Sverige sitter Broder Daniels virkelige frontmann og låtskriver, Henrik Berggren, selvutnevnt «kung över stjärnorna», og ser i veggen, mens hans to venner, Håkan og Theodor, synger seg større og større. - Det er rart for mange, dette. Men en dag, en vakker dag, skal vi stå sammen igjen, alla i hopas.

Hele Norges coronakart