Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En god start for «Tabloid»

«Tabloid» heter aktualitetsprogrammet som har avløst «Sentrum» på TV2. - Her må dere være skarpere i kantene, sa en av innringerne på premierekvelden, som et uttrykk for at kjerneseere sårt savner «Sentrum».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slikt bør TV2 ta med knusende ro.

For selv med en noe pretensiøs tittel ser det allerede ut til at tv-stasjonen har lyktes i å lage noe annet enn Per Ståle Lønnings helpopulistiske debattprogram. Og legger vi litt velvilje til, og oppfatter programtittelen som en smule ironisk, er TV2 på vei mot noe som kan være en aldri så liten kontrast til de mer og mer ensartede aktualitetsprogrammene på TV.

Kanalen får heller tåle at ratingen ikke blir like høy de første kveldene, og får satse på at «Tabloid» blir et vellykket program over tid. Programlederen er det i hvert fall ikke noe i veien med, Pål T. Jørgensen er en dreven journalist. Hans noe slepne stil bør ikke forveksles med sløvhet, og her kan det saktens ligge en forse for TV2, det er mer enn nok av misforstått revolverjournalistikk i tv-ruta fra før.

Samboere

Åpningstemaet var ikke all verdens kontroversielt, selv om kronprinsens samboerskap er på alles lepper og i alle spalter. Unge Høyres leder Ine Marie Eriksen var for eksempel ikke det minste forskrekket over at Haakon Magnus velger å bo sammen med kjæresten før han gifter seg. Republikaneren Trond Nordby og mannen med europeisk rekord i fartstid som forhenværende soussjef på Slottet, Carl-Erik Grimstad, hadde hver for seg kritiske bemerkninger. Og David Hansen i KrFU tror nå aller mest på ekteskapet. Utover dette, var debattantene rørende enige om at kronprinsen har både integritet og mot. Ole Paus slo fast at samtida blir stadig dummere, og «Tabloid» blir spennende å følge når vanskeligere spørsmål skal diskuteres.

Ca. vellykket

TV2s nye situasjonskomedie «Ca. lykkelig» hadde en ca. vellykket premiere i går. Det startet noe anstrengt, og den første episoden hadde et boksematprodusert preg over seg. Men etter hvert som skuespillerne ble varme i trøya, fikk handlingen større fart. Linn Skåber og Ivar Nergaard har mye sjarm og komikk inne som kjæresteparet Liv og Aksel. Dette danske opplegget dreier seg om tre nabopar i «moden» 20-årsalder. Etter en våt natt på byen oppdager Liv at hun er gravid. Hva nå med utdanning, frihet og utenlandstur? «Ca. lykkelig» kan følges i tretten episoder framover, her er god tid til å finne ut om TV2 føder et velskapt tv-barn.